• DOLAR 32.514
  • EURO 34.825
  • ALTIN 2427.748
  • ...
Hortum kasabayı yuttu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Nebraska`nın kuzeydoğusunda etkili olan şiddetli fırtına ve hortum 17 kişinin yaralanmasına neden oldu. Norfolk`taki tıp merkezine kaldırılan yaralılardan bir kişi, müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Tedavi altına alınan 16 kişinin durumunun ciddi olduğu bildirildi.

Kasırga Nebraska dışında, Iowa`nın kuzeyinde ve Minnesota`nın güneyinde de etkili oldu. Fırtına Tahmin Merkezi bu bölgeleri, tüm gün boyunca, ``ihtimal dahilindeki şiddetli hortumlar`` ile ``şiddetli fırtınaların, orta derecede tehlikesi altındaki alanlar`` olarak ilan etti.

Nebraska Acil Durum Yönetim Ajansı, acil yardım ekiplerinin, Pilger bölgesinde ve Wisner ile Stanton`a yakın yerleşim yerlerinde enkaz altında kalanları arama çalışmalarına devam ettiklerini bildirdi.

Stanton County Komisyonu Üyesi Jerry Weatherholt ise meteorolojiyle ilgili yayın yapan televizyon kanalı ``The Weather Channel``a yaptığı açıklamada, ``kasabanın yarısından fazlasının yok olduğunu`` kaydetti. Tahıl ambarlarının da ``yok olduğunu`` dile getiren Weatherholt, ``şehrin hemen hemen her evin zarar görmüş gibi bir görüntüsü``nün bulunduğunu ifade etti.

aa

Bu haberler de ilginizi çekebilir