• DOLAR 32.33
  • EURO 35.053
  • ALTIN 2283.071
  • ...
"Kur'an eğitimi için aileler seferber olmalıdır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP – 23 Haziran’da başlayacak olan yaz Kur’an kursları kayıtları 16 Haziran da başladı. Tüm hazırlıkların tamamlandığı camiler ile Kur’an kurslarında 2014 yılı yaz Kur’an kursu eğitimine sayılı günler kaldı. 23 Haziran’da başlayacak olan Kur’an kursları ile ilgili İlke Haber Ajansına açıklamalarda bulunan Gaziantep Diyanet-Sen Şube Başkanı Müslüm Göral Kur’an Kurslarının önemine dikkat çekti.

“Tüm hazırlıklarımız tamamlanmıştır”

Gaziantep geneli tüm hazırlıkların tamamlandığını belirten Göral, 16 Haziran itibariyle kayıtların başladığını belirtti.

Tüm Cami ve Milli eğitim tarafından Diyanet için tahsis edilen okullarda, belediye taziye evlerinde din görevlilerinin Kur’an Kursu için kayıtları  aldığını ifade eden Göral, “23 Haziran’da başlayacak olan kurslar 22 Ağustosa kadar devam edecektir. Kayıtlarımız henüz yeni başlamış olmasına rağmen ailelerin yoğun bir teveccühü söz konusu bundan dolayı Camilerimiz yetersiz kalmaktadır. Bundan dolayı bazı okul ve taziye evlerinde de Kur’an dersleri yapacağız. Tüm Camilerimizde imam hatiplerimiz yoğun bir tempo ile Kur’an dersleri verecektir. Ayrıca bayan hocalarımız da kız çocuklarımız için gereken eğitimi aldılar. Bayan hocalarımızda Kur’an dersleri verecektir. Erkek ve kız öğrencilerimiz için ayrı yerler tahsis edilecektir. Daha kaliteli bir eğitim için din kültürü öğretmenlerimiz ve yeterlilik belgesi olan hocalarımızdan da destek alacağız.” Dedi

“Herhangi bir yaş sınırlaması söz konusu değil”

Yaz Kur’an Kurslarında yapılacak eğitimin içeriği hakkında da bilgi veren Göral; “Öğrencilerimize yüzden Kur’an okuma dersimiz olacaktır. Yanı sıra siyer ve dini tüm temel bilgiler ders olarak verilecektir. Tüm öğrencilerimize ücretsiz elif-ba dağıtacağız. Yanı sıra diyanet tarafından hazırlanan üç kitap halinde temel dini bilgiler içeren ders kitaplarımızdan ders yapılacaktır. Başkanlığımızdan ders amaçlı gelecek olan basılı kitaplarımız da aynı şekilde ücretsiz dağıtılacaktır. Yaz Kur’an kurslarımız istisnasız bütün camilerimizde ve okullarımızda hizmet vereceklerdir. Kayıtlar için herhangi bir yaş sınırlaması söz konusu değildir. Tüm yaş grupları öğrencilerimiz kayıtlarını yaptırabilirler.” diye konuştu.

“Ramazana denk gelmesi ayrı bir sevinç”

Bu yıl yaz Kur’an Kurslarının Ramazan ayına  denk gelmesinin ayrı bir sevinç olduğunu dile getiren Göral; “ Bu yıl kurslarımız Ramazan ayına denk geldi. Arada bir hafta var. Bu da sevindirici çünkü Ramazan ayı vahyin indiği aydır.  Bundan dolayı sabah namazından sonra mukabele, gündüzleri çocuklarımızın eğitimi, akşamları teravih namazı belki imamlarımız bir yoğun tempo içerisine girecekler ama! İnşallah Rabbim ecrini verecektir. Bu ay bizler ne kadar Kur’an ile içli dışlı olursak o kadar mükâfatını alacağız. Bu aylar bir fırsattır. Bundan dolayı sevinmeliyiz. ”şeklinde konuştu.

“Kitabımıza sahip çıkmalıyız”

Geçmiş yıllarda Kur’an eğitiminin yasak olduğunu anımsatan  Göral; “ Gerek Cumhuriyetin ilk yıllarında gerekse 28 Şubat döneminde bu imkanlar mümkün değildi. Son yıllarda Kur’an eğitimi her yere yayıldı. Aileler çocuklarını Kur’an Kurslarına teşvik etmelidir. Örneğin son iki yıl camilerimiz yetersiz kalmaktadır. Aileler olarak bu nimetin kıymetini bilmeliyiz. Kitabımıza sahip çıkmalıyız. Çocuklarımızı Kur’an eğitimi için seferber etmeliyiz. Kur’an her eve yayılmalıdır. Kur’an’ın okunmadığı ev kalmamalıdır. Çünkü peygamberimiz Kur’an öğrenen ve öğretenin en hayırlı kişiler olduğunu buyuruyor. Burada iki sınıf en hayırlılar kapsamına giriyor. Ya öğrenen ya öğreten olmamızı istiyor peygamberimiz sakın üçüncüsü olmalıyım. Çünkü Kur’an bizim en yüce kitabımızdır.” İfadelerini kaydetti. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir