• DOLAR 32.389
  • EURO 35.434
  • ALTIN 2324.336
  • ...
İran: Irak`a Asker Göndermedik
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TAHRAN-Türkiye’nin Tahran Büyükelçisi Ümit Yardım ile bir araya gelen İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Alaaddin Burucerdi, önemli açıklamalarda bulundu.

İkili görüşmede Irak’ta yaşanan son gelişmeler ile bazı dini mercilerin IŞİD aleyhine verdikleri fetvaya değinen Burucerdi, Tahran’ın Irak’a asker gönderdiği iddialarını yalanlayarak, Irak hükümeti ve halkı, tek başlarına bunlara karşı koyacak güce sahiptir ve dış müdahaleye ihtiyaçları yoktur” dedi.

Görüşmede bölge güvenliğinin birbirine bağlı bir bütün olduğunu ifade eden Burucerdi, İran’ın Irak’taki gelişmeleri büyük dikkatle takip ettiğini, ihtiyaç duyulması halinde Irak hükümeti ile her türlü işbirliğine hazır olduklarını belirtti.

“Suriye ve Irak’ta yaşananların asıl kaybedeni, İslam ümmetidir” vurgusu yapan Burucerdi, "Türkiye’nin Suriye politikasını gözden geçirmesini umduklarını" kaydetti.

Türkiye`nin Tahran Büyükelçisi Yardım da, Türkiye ve İran`ın İslam dünyasının iki büyük mirası olduğunu, işbirliklerin her alanda arttırılması gerektiğini ifade etti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir