• DOLAR 32.514
  • EURO 34.846
  • ALTIN 2475.501
  • ...
"Ortadoğu tarihi süreçte geçiyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Kürt Demokratlar Platformu (KDP), gündemi değerlendirerek,  Ortadoğu’nun tarihi bir süreçten geçtiğini dikkat çekti.

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenen toplantıya KDP Genel Başkanı Sertaç Bucak, KDP Yürütme Kurulu Üyesi Tahsin Sever, Hamit Kılıçaslan, Fettah Karagöz ve Meclis üyeleri de katıldı.

Toplantıda konuşan KDP Genel Başkanı Sertaç Bucak, gündemdeki son gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulunarak, “İŞİD adlı örgütün saldırısı ile birlikte Maliki’nin Irak ordusu aslı görevi olan savunma yerine, silahını bırakıp alanları terk etti. Saddam’ın devrilmesinden bu yana Kürdistan Bölge Yönetimini (KBY) oluşturan Kürdistan halkı, bölgede istikrarın, demokrasinin, özgürlüklerin, ekonomik ve sosyal gelişmenin beşiği oldu. Var olan sorunları müzakereler yolu ile çözmeyi öncelikli yol olarak tercih etti. KBY ve Başkanı Mesut Barzani, bu siyaseti ile ulusal ve uluslar arası ölçekte, Ortadoğu’da bugün önemli bir siyasal aktördür. İŞİD olayı ile birlikte dünyanın önemli basın organlarına yansıyan yorumlar, uluslararası siyasetin açıklamaları bu tespiti doğruluyor.” Dedi.

KDP Basın Sorumlusu Tahsin Sever ise, toplantıda yaptığı konuşmada, Ortadoğu’nun tarihi bir süreçten geçtiğini, İŞİD saldırısı ve sonrasında Irak’ın bir devlet olarak bütünlüğünden bahsetmenin mümkün olmadığını, yüzyıl önce adaletsizlikler ve haksızlıklar üzerinde kurulan devletlerin ve çizilen sınırların anlamsız hale geldiğini söyledi.

Toplantı, basın mensuplarının sorularının cevaplandırılmasıyla son buldu. (Hamza Adiyaman – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir