• DOLAR 32.432
  • EURO 34.468
  • ALTIN 2486.8
  • ...
Ailelerin Yakınları da Mağduriyet Yaşıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Doğu ve Güneydoğu`nun farklı illerinden dağa götürülen çocuklarına kavuşmak için kilometrelerce yol kat ederek Diyarbakır`a gelen ve oturma eylemine katılan anne ve babalar hem dağa götürülen hem de komşuya emanet ettikleri çocukları için endişe taşıyor.

Dağkapı Meydanı`nda oturma eylemini sürdüren Zahide Bedir, Ağrı`nın Patnos ilçesinden dağa götürülen oğlu Yunus Bedir (19) için Diyarbakır`a geldiğini belirterek, geride 6 çocuğunu bıraktığını söyledi.

"6 çocuğumu evde bırakıp geldim. Komşular bir kap yemek verirlerse yiyorlar, yoksa aç kalıyorlar. Geceleri korkuyorlar" diyen Bedir, kendileri ile çocuklarının da perişan olduğunu belirtti.

Çocuklarını komşuya bıraktı

Oturma eylemi için 5 çocuğunu Antalya`da bırakarak Diyarbakır`a gelen Bedia Ulutaş, oğlu Ferdi Ulutaş (20) için eylemi sürdürdüğünü ifade ederek, çocuklarını komşuya emanet ettiğini belirtti.

Gaziantep`ten kandırılarak dağa götürüldüklerini belirttiği kızları Hayriye ve Perihan için oturma eylemine katılan Bedriye Gözlügöl ise hem dağa götürülen hem geride bıraktıkları çocuklarının hasretini yaşamak zorunda kaldığını söyledi.

Evde 17 yaşındaki çocuğunu bıraktığını anlatan Gözlügöl, "Oğlumun bu yaşadıklarımızdan dolayı psikolojisi bozuldu. Evde ne yemek yapılıyor ne çamaşır yıkanıyor. Çocuğumuza kavuşmak ve eski mutlu günlerimize dönmek istiyoruz" dedi.

Oturma eylemi yaparken babaanne olduğunu öğrendi

Adana`dan eyleme katılan Şerivan Aşan ise 14 yaşındaki oğlu Yusuf için oturma eylemine destek verdiğini anlatarak, oturma eylemi yaparken gelininin doğum yaptığını, babaanne olduğunu öğrendiğini dile getirdi.

Gelinin yanında olamamanın üzüntüsünü yaşayan Aşan, çocuklarına kavuşarak çektikleri acıyı geride bırakmak istediklerini söyledi.

Zeynep Baytok, oğlu Osman`dan 18 Nisan`dan bu yana haber alamadığını belirterek, geride bıraktığı çocuklarının evde yalnız olduklarını ve mağduriyet yaşadıklarını kaydetti.

"Çocuğumuzu kavuşalım ki evimize dönebilelim. Çocuklarım, `abimizi almadan eve gelme` dedi" ifadelerini kullanan Baytok, tüm aile fertlerinin bir araya gelecekleri günü özlemle beklediklerini vurguladı.

Şanlıurfa`nın Siverek ilçesinden gelen Gülazer Toy ise oğlu Ramazan Toy için (20) oturma eylemi yaptığını, oğluna kavuşuncaya dek eylemi sürdürmekte kararlı olduğunu dile getirdi.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir