• DOLAR 32.487
  • EURO 34.622
  • ALTIN 2475.186
  • ...

MERSİN- Hılton-SA Oteli’nde düzenlenen çalıştaya Vali Hasan Basri Güzeloğlu,  il müdürleri, yatırımcılar, girişimciler ve çok sayıda akademisyen katıldı.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Mersin Valisi Hasan Basri Güzeoğlu, “25 milyar dolar ile ülkemizin 2’inci büyük dış ticaret kenti olan Mersin,  Doğu Akdeniz ve ülkemizin en büyük 2’inci limanına sahip, tarımdan turizme, sanayiden hizmetler sektörüne kadar, iddiasını açık şekilde ortaya koyan ve bu değerleriyle Türkiye’nin büyüklüğüne katkı koyan bir şehirdir” dedi.

Bilgi çağında Üniversitelerin önemine de vurgu yapan Vali Güzeloğlu, “İlimiz, okul öncesi eğitiminde birinci, mesleki eğitimde ise, ortalamanın üzerinde olan bir şehir. 160 gümrük bölgesine ihracat yapan, Organize Sanayi Bölgesi’nin sorumluluğunu üstlendiği eğitim kuruluşlarının olduğu, TÜBİTAK’ın proje hazırlama noktasında bölge birincisi olan ve bölge merkezinin Mersin’e getirilmesini sağlayan kapasiteye sahip ve çok önemli yatırımların ilgi odağı olan bir kenttir.” şeklinde konuştu.

Dünya Ticaret Merkezi Brüksel CEO’su Anders Berner  yaptığı konuşmada, çalıştaya katılmaktan ve ilk defa geldiği Mersin’de bulunmaktan mutlu olduğunu dile getirdi.

Teknopark Genel Müdürü Özgür Durmaz ise konuşmasında, 2005 yılında kurulan Teknopark’ın firma sayısının 63’e yükseldiğini belirterek, 350’yi aşkın çalışanı ve 150 milyon liralık cirosuyla bir büyüklüğün tanımı haline geldiğini söyledi.

Çalıştayda 2 gün sürecek oturumlarda “Geleceğin Ofisleri”, “Dünyada Yaratıcılık ve Yenilikçilik Merkezleri” ile “Türkiye’de Yaratıcılık ve Yenilikçilik Merkezleri” başlıkları altında sunumlar yapılacağı bildirildi.  (Osman Öksüz-İLKHA)