• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Meyan kökü satışları başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Ramazan ayının vazgeçilmez içecekleri arasında yer alan rengi ile kolayı aratmayan meyan şerbetinin hammaddesi olarak kullanılan meyan kökü Tarihi Elmacı Pazarı`nda görücüye çıktı.

Genelde soğuk olarak tüketilen meyan şerbetinin birçok hastalığa da iyi gelmesi meyan kökü şerbetine olan ilgiyi daha fazla artıyor.

Yaklaşık 15 yıldır Meyan kökü satıcısı olan Hasan Akyüz, meyan kökünün kilogram fiyatını 5 TL’den satışa sunduklarını dile getirdi.

Meyan kökünü satın alan müşterilerin meyan kökünü çeşitli işlemlerden geçirdikten sonra tükettiklerini söyleyen Akyüz, “Meyan kökü Ramazan ayının yaz aylarına denk gelmesi nedeniyle aşırı talep görüyor. Ramazan ayında bölge insanı gazlı içecekler yerine Meyan şerbetini tercih ediyor. Meyan şerbeti gazlı içeceklere göre mideye daha hafif ve zararsızdır. Ramazan`da herkesin iftar sofrasında meyan şerbeti eksik olmaz. Yaz aylarında en fazla tüketilen içecek olan ve soğuk olarak içilen meyan şerbetinin insan sağlığına da büyük faydaları bulunmaktadır. Şehrimizde ve bölgemizde Ramazan ayının vazgeçilmezleri arasında yer almaktadır.” dedi.

Meyan şerbetinin birçok hastalığa faydasının bulunduğunu belirten Akyüz, “Meyan şerbeti, özellikle böbrek, bağırsak ve midenin dostu olarak bilinmektedir. İnsan sağlığına zararlı içecekler yerine bizler meyan şerbetini tavsiye ediyoruz. Sahura kalkıldığında içilmesi mutlaka faydalıdır. Gün içerisinde vücudu dinç tutmaktadır” şeklinde konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir