• DOLAR 32.421
  • EURO 35.051
  • ALTIN 2327.379
  • ...
`Aileler Kuran eğitimine sahip çıkmalı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Tüm illerdeki camiler ile Kur’an kurslarında 2014 yılı Kur’an kursu eğitimi için heyecanlı bekleyiş başladı. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Şanlıurfa’da da 2014 yılı Kuran kursu çalışmalarında sona gelindi. 23 Haziran’da başlayacak olan Kur’an kursları ile ilgili İlke Haber Ajansına bilgi veren Şanlıurfa İl Müftüsü Vekili İbrahim Halil Okulu, başlayacak kurslarla ilgili merak edilen birçok konuya açıklık getirdi.

23 Haziranda başlayacak kurslar 2 ay sürecek

Kayıtların dün itibariyle başladığını belirten Müftü Okulu, Kuran kursu eğitiminin ise 23 Haziran’da başlayacağını belirterek, “İmamlarımız bu kayıtları yapıyor. Kayıt yapmak için herhangi bir belge, fotoğraf istemiyoruz. Sadece bir form var, öğrenci velisi o formu dolduracak camimizin veya Kur’an kursumuzun görevlisine teslim edecek. Bu kurslar 22 Ağustos’a kadar toplamda 2 ay devam edecek. Bu yıl ders programıyla ilgili yeni bir uygulama başlatıyoruz. Görevlilerimize verdiğimiz talimatta öğrencilerin çokluğuna göre sabah veya öğleden sonra ders saatinin bitimini bir namaz vaktine denk getirilecek şekilde düzenliyoruz. Böylelikle öğrencilerin cemaatle beraber en azından bir vakit namaz kılmalarını temin etme yoluna gidiyoruz.”dedi.

Engelliler de Kuran kursuna katılabilecek

Şanlıurfa ili genelindeki engelliler için de Kuran kursu tahsis ettiklerini söyleyen Müftü Okulu, bununla engellilerin Kur’an ve dini bilgileri öğrenmelerine fırsat verildiğini belirtti.

Kuran kursunda eğitim verecek şahısların seçimine değinen Okulu, “Bugün Haliliye ilçesi olarak geçen hafta da diğer ilçelerimizde en az imam hatip mezunu olan, yeterlilik belgesi olan veya ilahiyat fakültesi mezunu veya imam hatip mezunu hafız olanlar bilgi seviyeleri ve pedagojik durumları göz önünde bulundurarak bir mülakattan geçiriyoruz. Bu kişilerden uygun olanları camilerimizde ihtiyaca göre görevlendireceğiz. Bu görevlendirme de başarı sıralamasına göre yapılacak.” diye konuştu.

“4 yaş ve üzeri çocuklara daha verimli bir eğitim verilebilir”

Kur’an kurslarında hiçbir şekilde yaş sınırı aramadıklarını ama daha kaliteli bir eğitimin yapılabilmesi için 4 yaş ve üzeri yaşları tercih ettiklerini ifade eden Müftü Okulu, “Ancak görevli arkadaşlarımız bu hususta dengeli bir öğrenim yapılabilmesi için 4-6 yaş, 7-12 yaş, 13-24 yaş arasında gruplandırmalar yapabilecekler ve bunlar için gerekli tedbiri alacaklar.” şeklinde konuştu.

Eğitmenlerin kurslara hazırlığı için bilgilendirme toplantısı yapıldı

Diyanet İşleri Başkanlığının imam ve Kur’an kursu öğretmenleri için Afyon’da bilgilendirme toplantısı yaptığına dikkat çeken Okulu, çocuklara eğitim verecek tüm imam ve Kuran öğreticilerinin sağlıklı bir eğitimden geçtiğini söyledi.

“Kurslarda; Kur’an, kısa surelerin ezberlenmesi,  akaid, siyer dersleri ve ibadetle ilgili dersler verilecek”

Yaz Kur’an kurslarında yapılacak eğitimin içeriği hakkında da bilgi veren Müftü Okulu, ”Kur’an öğrenimi, kısa surelerin ezberlenmesi,  akait dersleri, siyer dersleri ve ibadetle ilgili dersler verilecek. Başkanlığımızdan bu amaçla basılı kitaplarımız gelmektedir. Çocuklar için elif-ba cüzünden sonra dinimi öğreniyorum halinde seri kitaplar var. Bu kitapları çocuklara ücretsiz vereceğiz. Yaz Kur’an kurslarımız istisnasız bütün camilerimizde hizmet verecekler. Ancak bazı sebeplerden dolayı eğitim verilmeyen bazı camilerdeki görevlilerimizi de başka camilere görevli olarak göndereceğiz.” diye konuştu.

“Herkes bu eğitime sahip çıkmalı”

Öğrenci ailelerine çağrıda bulunan Müftü Okulu; çocukların Kuran eğitimi için bu işe ciddiyetle sahip çıkmalarını ve çocuklarının Kuran kursuna gidiş-gelişini takip etmelerini istedi. (Sedat Kuşulay-Osman Gülebak-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir