• DOLAR 32.6
  • EURO 34.778
  • ALTIN 2497.098
  • ...
Eğitimde Yol Almak Yerine Yolu Uzattık
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziosmanpaşa İlçesi`nin en büyük mahallerinden biri olan Hürriyet Mahallesi`nde oturan velilerin yeni okul heyacanı kursaklarında kaldı.

Geçtiğimiz yıl yıkılan ve yerine yeni okul binası yapılan Ülkü İlköğretim Okulu`nda okuyacak olan okul öncesi eğitim ve ilköğretim 1`inci sınıf öğrencileri, okullar açılalı bir hafta olmasına rağmen bir türlü eğitim öğretime başlayamadı.

OKULA BAŞLAYAMADAN OKULLARI DEĞİŞTİRİLDİ

Geçtiğimiz pazartesi günü eğitim-öğretime başlamaları gereken okul öncesi eğitim ve ilköğretim birinci sınıflar ders başı yapamadan okulları değişti.

Eğitim ve öğretime başlamak bir yana kitaplarını bile sıralarının üstünde bulması gereken minikler, kayıt yaptırdıkları okulun yerine evlerine çok uzak bir noktada bulunan mahallerindeki başka bir okula gönderildi.

12 EYLÜL`DE EVLERİNE GÖNDERİLDİLER HÂLÂ SES SEDA YOK

Okulların açıldığı 12 Eylül Pazartesi günü ders başı yapmak için velileri ile okula gelen çocuklar, her hangi bir açıklama bile yapılmadan evlerine geri gönderildi.

Velilerin ısrarlı sorularına okul yönetimi, "okulun belki haftaya bile açılamayacağı" yanıtını verdi.

O günden beri okul yönetiminden velilere her hangi bir açıklama yapılmadı.

OKUL ÖNCESİ İÇİN ÖZEL YAPILMIŞ SINIFLAR VE ALANLAR BOZULDU

Bugün Ülkü İlköğretim Okulu`na gelen okul öncesi eğitime başlayacak öğrencilerin velileri neye uğradıklarını şaşırdı. Geçen hafta uzaktan da olsa bakma fırsatı buldukları okul öncesi eğitim için ayarlanmış sınıfların yerinde yeller esiyordu.

Olayı anlamaya çalışan veliler, çocuklarının okulunun kendilerine bile danışılmadan değiştirildiğini öğrenince şoke oldu.

Okul öncesi eğitim için kayıt yaptıran öğrenciler, sınıflarına bile giremeden sınıflarını kaybetti. Okul öncesi için özel hazırlanan sınıfların bozulduğu, bozulan sınıflara sıraların yerleştirildiği görüldü. Sınıfta altıncı sınıf öğrencilerin eğitim göreceği öğrenildi.

Okulun inşaası sırasında okul öncesi eğitim için özel hazırlanan sınıf büyük sınıfların eğitimine ayrılınca yapılan onca harcama da boşa gitti. Okul öncesi için yerlere yapılan kauçuk kaplamalar, özel oyun alanları, alçaltılmış lavabo vb... malzemeler çöpe giderken onca emek de boşa gitmiş oldu.

AYNI SOKAKTAKİ OKUL YERİNE 1 KİLOMETRE UZAKTAKİ OKULA YÜRÜYECEKLER

Çocuklarının aynı sokakta bulunan okula gideceğini düşünerek içi rahat olan veliler, sürpriz değişiklikle büyük şok yaşadı.

Daha çok Ülkü İlköğretim Okulu`na yakın sokaklarda oturanların kayıt yaptırdıkları ve mağdur oldukları olayda öğrenciler, mahallenin öbür ucundaki Behçet Cambaz Anadolu Lisesi`ne ulaşmaları için en az bir kilometreden fazla yürümeleri gerekecek.

VELİLER OKUL YÖNETİMİN KARARINA TEPKİLİ

Okul yönetimin her hangi bir şey söylemeden okul değişikliği yapmasına tepki gösteren veliler, karardan geri adım atılmazsa, gerekirse çocuklarını okula göndermeyeceklerini söyledi.

Bir yandan çocuklarını okula alıştırmanın sıkıntısını yaşayan veliler, son anda yapılan değişikliğin çocuklarını olumsuz etkileyeceğini dile getirdi. Veliler, okul yönetiminin tavrını, "beceriksizlik, laçkalık ve iş bilmezlik" olarak yorumladı.

Üst sınıflarda da sınıf mevcutlarının 65 kişiye kadar çıktığını belirten veliler, okulda mevcut öğrenci fazlası bulunan büyük sınıfların diğer okula gönderilmesinin daha doğru bir karar olacağı görüşünde hemfikir...

HABER 7

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir