• DOLAR 32.597
  • EURO 34.802
  • ALTIN 2429.804
  • ...
Tarihi elmacı pazarında hareketlilik başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Okulların tatil olması ile birlikte Ramazan ayına sayılı günler kala tarihi elmacı pazarında alışveriş hareketliliği başladı.

Ramazan ayının yaklaşmasıyla pazarda canlılık oluştuğunu belirten Pazar esnafı, önümüzdeki günlerde işlerin açılacağını tahmin ediyor.

Elmacı pazarı esnafının işleri bu sezonda açıldığını ifade eden esnaf Faruk Ogünakıl, “Okulların tatil olması ile beraber Ramazan ayına yaklaşıyoruz. Bu yıl Ramazan ayı okulların tatiline denk gelmesi bizleri daha çok sevindirdi. Ayrıca bu sezonda yerli ve yabancı turistler de bu mevsimde geliyor. Önümüzdeki ay gurbetçilerin sayısında daha da artış olur. İnşallah beklediğimiz gibi geçer. Ramazan ayında işlerin açılmasını temenni ediyorum. Beklentimiz yurtdışından gelecek olan gurbetçiler.” dedi.

Helva satıcısı olan Ali Kıratlı isimli esnaf ise, “İşlerimizde bir hareketlilik başladı. Fakat biz çoğunlukla şire türü ürünler satıyoruz. Ürünlerimizi daha çok gezi turlarına gelen ve gurbetçi müşterilerimiz alıyor. Helva satışlarımız eski Ramazan aylarındaki gibi değil. Ramazan ayının yaz ayına denk gelmesi helva tercihini ikinci plana atıyor. Fakat yine de Ramazan ayı bereket ayıdır. Önümüzdeki aylarda gurbetçiler gelecek inşallah biraz kazanç sağlarsak memnun olacağız. Beklentimiz büyük, hem ramazan ayının yaklaşması da hareketliliğe sebep olacak.” dedi.

İşlerinin açıldığını belirten yemenici ustası Ahmet Tektaş da, “Şu an tam olarak olmasa da turistler yavaş yavaş gelmeye başladılar. Yaz tatilinin girmesiyle esnafımızın işleri açılmaktadır. İşlerimiz daha çok yurt dışından gelen gurbetçi ve turistlerin gelmesi ile hareketlilik kazanıyor. Bu ay satışların daha artmasını bekliyoruz.” dedi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir