• DOLAR 32.386
  • EURO 35.088
  • ALTIN 2326.515
  • ...
İhtisas Hastanesi'nin kapatılması meclise taşındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - 130 yataklı Van Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi kapatılmasını Meclis'e taşıyan HDP Van Milletvekili Özdal Üçer, hastanenin kapatılmasına ilişkin Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun cevaplaması istemiyle yazılı soru önergesi verdi.

Bakan Müezzinoğlu'nun cevaplaması istenen önergede şu sorulara yer verildi:

- Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin Kardiyoloji ve Kalp Damar Cerrahisi Bölümlerine 2013 yılında toplam kaç hasta müracaat etmiştir?

- Söz konusu Hastanelerde 2013 yılında kaç hasta kalp rahatsızlığı nedeniyle ameliyat geçirmiştir? Bu ameliyatların alt sınıflandırması nasıldır?

- Sadece kendi nüfusu 1 milyonu geçen Van’da, (çevre illerden de gelen hastalar dikkate alındığında) Kalp rahatsızlıkları alanında görev yapan doktor sayısını yeterli bulmakta mısınız? Bu sayının arttırılması 2014 yılı programı dâhilinde bulunmakta mıdır?

- Van’ın yeniden bir Yüksek İhtisas Hastanesi’ne kavuşturulmasının elzem olduğu böyle bir durumda; bakanlığınızın konuyla ilgili yapmış olduğu bir çalışma var mıdır? Yüksek İhtisas Hastanesi’nin yeniden açılması gündemde midir?

- Kapatılan Yüksek İhtisas Hastanesi’nin personeli ve araç-gereçleri nerelere dağıtılmıştır? İl dışına gönderilen doktor ve diğer personel ile teçhizat mevzu bahis midir? (Hacı Yılmaz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir