• DOLAR 32.602
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2497.565
  • ...
Hacı adaylarına eğitim semineri verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Bu yıl hacca gidecek olan hacı adaylarına Şanlıurfa Müftülüğü tarafından seminer verildi. Seminerde hacı adaylarına nasıl ihram giyileceği ve tavaf edileceği ile ilgili eğitim verildi. 

Peygamberler Camisinde verilen seminere hacı adaylarının yoğun ilgi gösterdi. Maket Kâbe önünde tavaf yapılış şekli uygulamalı bir şekilde hacı adaylarına gösterildi.   

Konu hakkında açılamada bulunan Eyyubiye ilçe Müftsü Mustafa Erdem,  hacı adaylarının daha rahat bir şekilde hac görevlerini yerine getirmek için bu seminerlerin verildiğini ifade etti.

Bu yıl hacca gidecek olan hacı adaylarına uygulamalı olarak ihram giyme ve tavaf yapma dersleri gösterdiklerini ifade eden Erdem,  hacı adayları kutsal topraklara gittiklerinde zorluk çekmemeleri ve rahat bir şekilde haclarını yapmaları amacıyla bu semineri yaptıklarını dile getirdi.

Hacı adaylarının bu sene yapacakları bu hacı kabul olması temennilerinde bulunan Erdem, “Hacı adaylarımız hacdan döndükleri zaman günahsız bir şekilde dönmeleri ve hacda aldıkları o sevapları hayatlarında devam etmelerini Allah’tan temenni ediyorum”  dedi.

Bu hac seminerlerinin devam edeceğini belirten Erdem, “Amacımız dünya hacıların içinde hacılarımızın örnek hacı olmasını sağlamaktır. Burada yapılan her uygulama yapılan orada yapılacak olan haccın ne kadar kolay olduğunu gösterecektir. Hac zor bir ibadettir. Bunun için eğitim lazımdır. Bilgi olsa bile uygulama olmadımı yapılması çok zordur. Bu nedenle hacı adaylarımızın bu seminerlere katılmalarını tavsiye ediyorum”  şeklinde konuştu. (Sedat Kuşulay-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir