• DOLAR 32.526
  • EURO 34.752
  • ALTIN 2489.027
  • ...
Kızıltepeli gençten 97 gündür haber alınamıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Mardin’in Kızıltepe ilçesinde 97 gün önce okula gitmek için evden çıkan 17 yaşındaki Mahmut Özdemir’den bir daha haber alınamadı. 10 Mart tarihinden bu yana kayıp olan Özdemir’i sokak sokak arayan anne-babası ise oğullarına kavuşma özlemi çekiyor.

Kayıp oğulları Mahmut Özdemir’i aramadık yer bırakmadıklarını ifade eden Özdemir ailesi, çocukları için Cumhuriyet Savcılığı ile Emniyete başvurdu ancak bir sonuç alamadı. Baba Mehmet Özdemir (60) ve anne Zübeyde Özdemir (50) çocuklarının bulunabilmesi için yetkililerden ve vatandaşlardan yardım bekliyor.

“Okula gidiyorum, diyerek evden çıktı bir daha dönmedi”

5 çocuğundan birisi olan Mahmut Özdemir’in kaybolmasından sonra ailece yemekten-içmekten kesildiklerini söyleyen acılı baba Mehmet Özdemir, şunları söyledi: “Oğlum Atatürk Lisesinde 2. sınıfı okuyordu. Başarılı ve çalışkan bir öğrenciydi, her sene teşekkür alıyordu. 10 Mart 2014 tarihinden bu yana kayıp. 97 gün önce, ‘Baba sınavım var, okula gidiyorum.’ diyerek evden çıktı. Gidiş o gidiş bir daha geri dönmedi. Savcıya, polise kayıp başvurusu yaptık. Okula gidip arkadaşları ile görüştük ancak bir sonuç alamadık.”dedi.

“Evlat acısı içimizi yakıyor”

Yetkililerin gerekli girişimlerde bulunmadığını savunan Özdemir, “Devlet üzerinde durmuyor, ‘Açık adres getirin’ diyorlar nerede olduğunu biz de bilmiyoruz. Çalmadığımız kapı kalmadı. Parklarda, çarşı merkezinde, köşe başlarında kimi görsek ‘Oğlumu gören yok mu?’ diye soruyoruz. Ama tam 97 gün geçti hiçbir netice alamadık. Şimdiye kadar onu gören çıkmadı. Çok üzülüyoruz. Boğazımızdan yemek geçmiyor akşamdan sabaha kadar gözümüze uyku girmiyor. Çok çaresiz bir durumdayız. İçimiz yanıyor. Oğlum nerdedir? Onu görmek istiyorum hayatta mıdır? Ölmüş müdür? Bilmek istiyoruz. Ondan hiçbir haber alamadık. Allah rızası için hem Devletten hem de milletten yardım istiyorum, oğlumu gören varsa bizi haberdar etsin evlat acısı içimizi yakıyor. ” şeklinde konuştu.

Acılı anne Zübeyde Özdemir ise, “Oğlum sabah evden çıktı bir daha geri dönmedi Allah rızası için oğlumu göndersinler.”  dedi.

Kızıltepe’nin Medya Mahallesi 1012 sokak 32 numarada ikamet eden aile, oğullarını görenlerin 538 655 61 23 nolu telefonu aramasını istiyorlar. (Mehmet Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir