• DOLAR 32.365
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2324.805
  • ...
Aynı Camide En Fazla 8 Yıl Çalışılabilecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Diyanet İşleri Başkanlığı atama ve yer değiştirme yönetmeliğini 17 Haziran tarihi itibariyle değiştirdi. Başkanlık, yönetmeliğin 19. maddesinde esaslı bir değişiklik yapmış ve uygulama için de bir geçici madde getirmiştir. İlgili hükümler şu şekildedir:

  

8 YILINI DOLDURAN CAMİ GÖREVLİSİ BU KISTASLARA GÖRE YER DEĞİŞTİRECEK

 

"(4) Bu maddede belirtilen sebepler dışında, cami görevlilerinin yer değiştirmelerine esas olmak üzere illerde il müftüsünün başkanlığında, durumu görüşülecek görevlinin bağlı bulunduğu müftü dahil beş kişiden oluşan bir Değerlendirme ve Yer Değiştirme Komisyonu kurulur. Bu komisyon; görev yaptığı camide sekiz yılını tamamlayan cami görevlilerinin yer değişikliğini her yıl Haziran ayında toplanarakaşağıdaki kıstaslara göre gerçekleştirir:


 
a) Yer değişiklikleri aynı grup camiler arasında olmak üzere öncelikle aynı ilçe içinde, yer bulunamaması halinde il içinde, il içinde de yer bulunamaması halinde iller arası yapılır.
 

b) Personelin talebi halinde üst gruptaki camiden alt gruptaki camiye yer değişikliği yapılabilir.

 

c) İl içi yer değişiklikleri bu Yönetmeliğin 18 inci maddesinde belirtilen esaslar dikkate alınarak valiliklerce; il dışı yer değişiklikleri ise Başkanlık tarafından yapılır. İl içi yer değişikliklerinden önce internet ortamında Başkanlıktan görüş alınır.


 

"Cami görevlilerinin yer değişikliği

 

GEÇİCİ MADDE 7 - (1) 19 uncu maddenin dördüncü fıkrasındaki kıstaslar dikkate alınarak bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihte cami görevlilerinden görev yaptığı camide yirmi beş yılını tamamlamış olanların yer değişiklikleri, 2014 yılı Haziran-Eylül döneminde; yirmi yılını tamamlayanların yer değişiklikleri 2015 yılı Haziran-Eylül döneminde, on beş yılını tamamlayanların yer değişiklikleri 2016 yılı Haziran-Eylül döneminde yapılır. Bu Yönetmeliğin 19 uncu maddesinin dördüncü fıkrasındaki süreye göre zorunlu yer değişiklikleri ise 2017 yılından itibaren yapılmaya başlanır ve sürelerin hesaplamasında 1 Haziran tarihi esas alınır."


 

DEĞERLENDİRME

 

Bu yeni hükme göre, 25 yılını dolduran cami görevlinin görev yeri 2014 yılı Haziran Eylül döneminde değiştirilecektir.
 
20 yılını tamamlayanların görev yeri ise 2015 yılı Haziran- Eylül döneminde değiştirilecektir. 15 yılını tamamlayanların yer değişikliği ise 2016 yılında yapılacaktır.


Görev yaptığı camide 8 yılını dolduranın görev yeri ise 2017`den itibaren değiştirilecektir.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir