• DOLAR 32.538
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2433.102
  • ...
Bölgesel eğitim semineri Mardin'de başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Devlet Personel Başkanlığınca düzenlenen “Kamuda Yönetici Yetkinliklerinin Artırılması Bölgesel Eğitim Programı” toplantılarının 15’incisi bölge illerinden orta ve üst düzey yöneticilerin katılımıyla Mardin’de başladı.

Özel bir otelde saat: 09.30’da başlayan toplantıya Mardin Valisi Mustafa Taşkesen, Artuklu Üniversitesi Rektörü Serdar Bedii Omay, Devlet Personel Başkanı Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Mardin, Van, Muş, Bitlis, Hakkâri, Bingöl ve Tunceli illerinden 100'e yakın orta ve üst düzey kamu yöneticisi katıldı.

İyi bir yönetici nasıl olmalı?

Açılış konuşmalarından önce Devlet Personel Başkanlığıyla ilgili tanıtım filmi izlendi. Mardin Valisi Mustafa Taşkesen açılışta yaptığı konuşmada, iyi bir yöneticiyi çalışanlarının yapmak zorunda olduğu işleri gönüllü olarak yaptırabilen kişi olarak tanımladı. Vali Taşkesen, “İyi bir yönetici, sıradan insanlara sıra dışı işleri yaptıran kişidir. Toplantıda emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.  

Katılımcılar 4 dilde selamlandı

Türkçe, Kürtçe, Arapça ve Süryanice olmak üzere 4 dilde katılımcıları selamlayan Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Serdar Bedii Omay, bu gibi toplantılarının Devlet Personel Başkanlığı açısından önemli toplantılar olduğunu dile getirdi.

3 milyon kamu çalışanı var

Başkanı olduğu kurum hakkında bilgi veren Devlet Personel Başkanı Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Devlet Personel Başkanlığının 1960 yılında kurulduğunu hatırlatarak, yaklaşık 3 milyon kamu görevlilerinin olduğunu belirtti.  Kumbuzoğlu, “81 il valimiz, 26 müsteşarımız, 10 müsteşar yardımcımız, 72 kurum başkanımız, 203 genel müdürümüz, 573 genel müdür yardımcımız, 2 bin 723 daire başkanımız, 319 bölge müdürümüz ve 812 il müdürü olmak üzere 5 bin üst düzey yöneticimiz vardır. Yaklaşık 50 bin civarında ise orta derecede yönetimiz bulunmaktadır. 2 milyon 300 devlet memurumuz, 14 bin civarında hâkim ve savcılarımız, 120 bin civarında yönetim görevlimiz, 116 bin sözleşmeli personelimiz, 277 bin işçimiz, 60 bin civarında banka personelimiz, Cumhurbaşkanlığımız 625 kişi, TBMM’de 5 bin civarında personelimiz vardır. Tabi kamu personel sayılarımız çok değişkendir. Son yıllarda sürekli bu sayılarımız artıyor.”

Hatıra fotoğrafı çektirildi

Açılış konuşmalarının ardından Devlet Personel Başkanı Mehmet Ali Kumbuzoğlu; Mardin Valisi Mustafa Taşkesen’e ve Artuklu Üniversitesi Rektörü Serdar Bedii Omay’a teşekkür mahiyetin çiçek hediye etti. Daha sonra ise toplu olarak hatıra fotoğrafı çektirildi.

Toplantı 5 gün sürecek

Konuşmaların ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti. Toplantının 5 gün devam edeceği bildirildi. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir