• DOLAR 32.589
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2412.379
  • ...
"Çocuğa Yönelik Şiddetin Önlenmesi Projesi" çalıştayı düzenleniyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - AB tarafından desteklenen ve MEB-Özel Eğitim Ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan proje, AB’ nin eğitim konusunda finansman sağladığı önemli projelerden biri olarak yer alıyor.

Proje ile çocuğun fiziksel, duygusal, sözel ve psikolojik olmak üzere şiddetin her türünden korunarak,  onun yararını en üst seviyede sağlayan, güvenli ve sağlıklı bir eğitim ortamı oluşturulması hedefleniyor.

Bu kapsamda planlanan önemli faaliyetlerden olan "kendine güveni olan yaşam becerileri gelişmiş öğrencilerden oluşan" okul modeli taslağı hazırlandı. Söz konusu  “okul modeli” ile ilgili çeşitli kurumlar / birimler ve paydaşların katkılarını almak ve taslağa son halini vermek üzere Adana’da 5 günlük çalıştay yapılıyor.

Çalıştay da, uluslararası örneklerden de yararlanılarak,  katılımcılara, okullarda şiddet içerikli davranışlar ve önlenmesi konusunda çeşitli başarılı uygulamalardan örnekler sunulacak.  5 gün sürecek etkinlikte, çalışma grupları model okulun temel özelliklerini belirleyecek ve Türk Milli Eğitim Sisteminde uygulanabilmesi için gerekli basamakları, yapılması gerekenleri tanımlayacak.

Şiddetten arındırılmış model okul geliştirme amacıyla Adana ve 17 ilden belirlenen, değişik kademelerde görev yapan MEB mensubu katılımcının yanı sıra, etkinliğe MEB-Özel Eğitim Ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü yetkilileri, uluslararası ve ulusal uzmanlar, proje yöneticileri ve akademisyenler, MEB idarecilerinden oluşan toplam 80 kişi katılıyor. (Yunus Emre-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir