• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Obezite Araştırması Sonuçları Tanıtım Toplantısı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 2013 Türkiye Çocukluk Çağı Obezite Araştırması Sonuçları Tanıtım Toplantısı Ankara Rixos’da yapıldı. Programa Sağlık Bakanımız Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, TBMM Sağlık, Aile, Çalışma Ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Necdet Ünüvar, M.E.B. Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Hacettepe Üniversitesi Rektörü Murat Tuncer, Öğretim üyeleri, İl yöneticileri ile Bakanlığın üst düzey yöneticileri ve DSÖ Avrupa Bölge Ofisi Temsilcisi Joao Breda katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Kurum Başkanımız Prof. Dr. Seçil Özkan, projenin ve bu kapsamda elde edilen araştırma sonuçlarının başta çocukluk çağı obezitesi olmak üzere obezite hastalığından korunma ve bu kapsamda verilecek sağlık hizmetlerinin planlanmasında önemli katkıları olacağını ifade etti.

Proje kapsamında öğrencilere ve velilere yönelik anketler yapıldığı, çocuğun içinde bulunduğu okul çevresi ile ilgili bilgiler alındığı bu şekilde okul çağı çocuklarının büyümelerinin izlenmesi hedeflendiği belirtildi. Araştırmanın üç yılda bir yapılması şeklinde planlandığı açıklandı. Ayrıca projenin uluslararası olması münasebetiyle okul çağı çocuklarındaki büyümenin, diğer ülkelerle kıyaslamalı olarak izlenmesinin sağlanacağı da açıklamaya eklendi.

Programda Proje’ye katkılarından dolayı Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’e, M.E.B. Bakan Yardımcısı Orhan Erdem’e, D.S.Ö. Avrupa Bölge Ofisi Temsilcisi Joao Breda’ ya, RTÜK’ e ve 67 İl adına Ankara Halk Sağlığı Müdürlüğüne birer plaket verildi. 

Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan “Çocukluk Çağı Obezite Araştırması, 2013 (COSI-TR-2013)” Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölge Ofisi ve üye ülkelerce ortaklaşa geliştirilen proje olup DSÖ Avrupa COSI protokolüne uygun olarak yapılmaktadır.

2006 yılında 13 üye ülkenin katılımıyla DSÖ Avrupa Bölge Ofisi ortaklığında başlayan proje `ye, 2013 yılından itibaren Türkiye’ de katılmıştır.  Proje bugün Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Ofisince 21 ülkede yürütülmektedir. Araştırmada Milli Eğitim Bakanlığı ve Hacettepe Üniversitesinin desteği alınmıştır. Araştırmanın mali desteği Sağlık Bakanlığı tarafından sağlanmıştır.

Proje kapsamında Elazığ’da yapılan başarılı çalışmalardan dolayı Elazığ Halk Sağlığı Müdürlüğüne de “Teşekkür Belgesi” verildi. (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir