• DOLAR 32.347
  • EURO 35.087
  • ALTIN 2308.804
  • ...
Hukuk Eliyle Hukuksuzluk Yapılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA - Konya TESSEP, Kutlu Doğum etkinliği ve İsrail ve ABD`yi protesto eylemleri gibi faaliyetler nedeniyle İslami Sivil Toplum Kuruluşlarına ceza verilmesini kınadı. Konya TESSEP sözcüsü M. Zülfi Tan, yaptığı açıklamada, bu kararın hukukiliğinin tartışmalı olduğuna dikkat çekerek; 28 Şubatın bin yıl sürecek diyenlerin hala etkili olduğunu söyledi.

19 Ekim 2010 tarihinde Adıyaman Merkez, Samsat ve Kâhta ilçelerinde İslamî hassasiyetleri ile öne çıkan Sivil Toplum Kuruluşları`na yönelik operasyon düzenlendiğini hatırlatan Tan, "Bu operasyonlar sonucu Vahdet-Der kurucu üyelerinden Hüseyin Demir, İsmail Alpaydin, Ahmet Yıldırım, Mustazaf-Der Kâhta yönetim kurulu üyesi Mustafa Yetiş gözaltına alınmış ve gözaltına alınanlardan Mustafa Yetiş tutuklanmıştır" dedi.

Kutlu Doğum etkinliğine katılmanın bile suç gibi gösterildiğini belirten Tan, "Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından bu İslami Sivil Toplum Kuruluşlarına yapılan baskınlarla ilgili hazırlanan iddianamede İslami Sivil Toplum Kuruluşlarının yaptığı Kutlu Doğum etkinliklerinden tutun Kur`an yakmayı protesto etmek, İsrail ve Amerika`yı protesto etmek, Hz. Fatma`yı anmak, fakir insanlara yardımda bulunmak ve hatta pikniğe gitmek bile örgütsel suç olarak gösterilmiştir`` ifadelerini kullandı.

Hukuk Kişilere Göre Uygulanıyor
Türkiye`de hukukun kişiye göre uygulandığını dile getiren Tan, "Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi, bu kararıyla, yasal çerçevede kurulan ve yasal faaliyet yapan STK`ların faaliyetlerini suç sayarak skandal bir karara imza atmıştır. Bu karar Türkiye`de hukukun kişiye göre uygulandığının ispatı ve ilanıdır. Bu kişilerin dernek olarak yaptığı yardım çalışmaları, basın açıklamaları, Kutlu Doğum etkinlikleri örgütsel bir faaliyetmiş gibi gösterildi. Hâlbuki yapılan bütün bu etkinlikler için önceden emniyet müdürlüklerinden ve valiliklerden izin alınıyor. Buna rağmen bu yapılan etkinlerin dosyalarda örgütsel bir faaliyet olarak yer alması hukukun ayaklar altına alındığının göstergesidir. "Herkes hukuk çerçevesinde hareket edebilir ama siz edemezsiniz" demeye getiriliyor. Hukuk eliyle hukuksuzluk yapılıyor`` diye konuştu.

Bilineceği üzere Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi yukarıda geçen gerekçeler nedeniyle; sanık Mustafa Yetiş`e örgüt üyeliğinden 10 yıl 6 ay, Ahmet Kalan, Hüseyin Demir, İsmail Alpaydin ve Kamil Demiral`a 7 yıl 6`şar ay ve Ahmet Yıldırım`a da 9 yıl hapis cezası vermişti.

İlyas Yavuz - İLKHA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir