• DOLAR 32.52
  • EURO 34.888
  • ALTIN 2435.944
  • ...
Boyacı ve Akbaş Köylerinde Referandum
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman il sınırında bulunan ama Diyarbakır`a bağlı olmalarından dolayı büyük sıkıntılar yaşayan sınır köylerinin Batman`a bağlanması için yürütülen çalışmalar kapsamında hafta sonu Boyacı ve Akbaş köylerinde Referandum yapıldı.

 

Yapılan Referanduma Diyarbakır İl Özel İdare Kurulu Müdürü Abdullah Kaya ve üyelerinin yanı sıra Köy muhtarları Abdurrahim Taş, Faik Keskin ve köylüler katıldı. Büyük bir ilginin olduğu Referandum seçimi sonucunda Akbaş köyünde 225 oy kullanılırken, 222 evet, 3 oy ise hayır çıktı. Pazar günü Boyacı köyünde yapılan Referandumda ise toplam 139 oy kullanılırken, bunlardan 132 oy evet çıktı, 7 oy ise hayır çıktı.

 

İlk hafta 2 köyde yapılan Referandum seçimlerinde yüzde 99 oranında Evet oyu çıktı. Yılların özlemini sona erdirmek için büyük bir gayret sarf eden Akbaş köy muhtarı Abdurrahim Taş ve Boyacı köyü muhtarı Faik Keskin yaptıkları açıklamada, "Yıllardır bu sorunumuza kimse bir çözüm bulamamıştı. Köylerimiz Batman`ın dibinde bulunmasına rağmen tüm resmi işlerimiz Diyarbakır`da yapılıyordu. Köylüler büyük sıkıntı çekiyordu. Yapılan Referandumda köylülerimizin yoğun ilgisiyle yüksek bir oranla evet çıkmıştır. Bunda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Artık köylüler olarak Batman`a bağlanmak için gün sayıyoruz."dediler.

 

Öte yandan yine Bismil`e bağlı köylerin Batman`a bağlanması kapsamında 24.09.2011 Cumartesi günü Kocalar köyü, 25.09.2011 Pazar Diktepe köyü ve 01.10.2011 Cumartesi günü ise Akuba köyünde oylama yapılacak.

M. Salih Özcan - İLKHA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir