• DOLAR 32.352
  • EURO 35.106
  • ALTIN 2317.635
  • ...
Çatı Adayını Kim Bulmuş?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

CHP lideri Kılıçdaroğlu’na İhsanoğlu ismini 24 Mayıs’taki görüşmede kendi ismi de adaylar arasında geçen eski Devlet Bakanı Kemal Derviş’in önerdiği ortaya çıktı. Bunun üzerine Kılıçdaroğlu’nun da yaptığı çalışmanın ardından İhsanoğlu’na 12 Haziran akşamı Köşk adaylığı teklif etti.

HEM ÇAĞDAŞ HEM MÜTEDEYYİN

Milliyet gazetesinin haberine göre, Kemal Derviş bu görüşmede, “İktidarın adayının seçim sürecinde dini duyguları sömürerek propaganda yapacağını düşünüyorum. Çağdaş, laik ve aynı zamanda mütedeyyin kesimin de sıcak baktığı bir isim olan Ekmeleddin İhsanoğlu’nu değerlendirmenizi öneririm” dedi.

İHSANOĞLU NASIL KABUL ETTİ?

İhsanoğlu’nu tanıyan Derviş “Sizi Ekmeleddin Bey ile bir araya getirmek de isterim” teklifinde bulundu.
12 Haziran Perşembe günü İstanbul’da özel bir akşam yemeğinde İhsanoğlu ile bir araya gelen Kılıçdaroğlu’na, Derviş de eşlik etti. Yaklaşık iki saat süren yemekte politikaya sıcak bakmadığını ifade eden İhsanoğlu, buna rağmen görevin “yüce” olduğunu ifade ederek kabul etti. İhsanoğlu, karşısına çıkacak adaylarla siyaseten atışmamayı tercih edeceğini ifade ederken “Siyasetin içinden gelen birisi değilim. Propaganda sürecinde hedef haline getirileceğim, ben kavga etmeden süreci götürmeyi çok isterim” dedi.

SİZ ÇOK UYGUNSUNUZ

Kılıçdaroğlu da, “Biz, tüm vatandaşlarımızı kucaklayacak dilin süreçte olması gerektiğini savunuyoruz. Zaten toplumun da beklentisi tarafsız, devletin kurumlarıyla uzlaşı içinde çalışacak, siyasete fazla bulaşmayacak bir isim. Bu tanım size çok uygun” dedi.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir