• DOLAR 32.604
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2332.611
  • ...
Mustazaflar Cemiyeti`nden Mezuniyet Programı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI - Mustazaflar Cemiyeti Ağrı Şubesi tarafından 14 dernek üye ve gönüllüsü üniversite mezunu için dernek konferans salonunda düzenlediği program ile mezun olan öğrencilere plaket verildi.

Program Mesut Bulut okuduğu Kur’an-ı Kerim ile başladı. Ardından mezun olan öğrencilerden Cihat Gülerin okuduğu ilahinin ardından bir konuşma yapan Mustazaflar Cemiyeti Ağrı Şube Başkanı M. Ali Ortaç, “Kardeşler bizler hayır kurumları olarak sizleri özellikle üniversite öğrencilerini bir emanet, bir misafir olarak görüyoruz ve bu hassasiyetiyle sizin üzerinize titriyoruz.” sözleriyle konuşmasına başladı.

Ortaç daha sonra, “Zira titrememiz de lazım ve bir emanet nasıl korunması gerekiyorsa emin olun sizi o şekilde maddi ve manevi koruma gayretinde ve endişesindeyiz.  Zaten ALLAH (c.c) emaneti muhafaza etmeyi emretmiştir ve hatta Allah (c.c) emaneti muhafaza etmekle yetinmemiş onu geliştirmiş, büyütmüş sayısını arttırmış kullara ayrı bir değer vermiştir.”  Dedi.

Ardından Rehber Tv programcılarından  Özkan Yaman bir konuşma yaptı.

Yaman, şu anda üniversitelerde daha çok eğlence veya sadece bölümünü bitirme bitirmeye odaklı bir anlayışın olduğunu belirterek,  “İnsan diğer varlıklardan farklı olarak öğrenciliği sürekli devam ediyor. Üstadın da dediği gibi,  insan ömür boyu öğrencidir, siz belki 4 yıl farklı formasyondan geçtiniz, bu ömür boyu devam edecektir. Zira  4 yıl boyunca sadece Türkçe, matematiği veya tarihi okumadınız, aynı zamanda  üniversite süresince çeşitli kitaplarda  okumuşunuz. Keşke okulu bitirip gittiğiniz yerde bir hadis, bir siyer, bir tefsir veya bir fıkıh öğrencisi olabilseydiniz. Yani kendimizi o dallarda kitap okumaya verebilmeliyiz. “ ifadelerine yer verdi.

Yaman daha sonra,“ Müslüman gençliğin olmasa olmazı diyebileceğimiz şu özeliklerinin muhakkaka olması gerekir.  Bunlar; fetanet,  basiret, emanet, uhuvvet, hicret, züht, sahavet, adalet ve itaattir. Bu güzel hasletler sahabelerinin vasıflarını oluşturuyordu.  Allah Resulü(s.a.v.) binlerce genç yetiştirdi. Her biri  bizim için örnek teşkil edecek binlerce genç. Bugün Müslüman gence örnek olacak  Socrates, Napolyon, Shakespeare , Volter  ve ya batının filozof ve bilim adam  gibileri değil çünkü Batı da çocuklarının onlar gibi olmasını istemez çünkü topluma örnek olacak kişiler değildirler. Zira ABD başkanı   Richard Nixon, bizim bütün düşünce adamlarımız, düşünürlerimiz ve bilim adamlarımızın çoğu eşcinsel ve sapık insanlardı diyordu.Allah Resulü(s.a.v.) bütün insalığa örnek olacak binlerce insan yetiştirdi. Her biri birer yıldızdır kime uyarsak doğruya götürecektir.“ diyerek konuşmasını noktaladı.

Konuşmanın ardından mezun olan 14 öğrenciye salavatlar eşliğinde plaket veridi.

(Hasan Özbay -İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir