• DOLAR 32.492
  • EURO 34.952
  • ALTIN 2435.485
  • ...
Taksim Karıştı: 120 Gözaltı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Taksim`de, terörist başına uygulanan tecridi protesto etmek amacıyla basın açıklaması yapmak isteyen gruba polis, müdahale etti. 120 kişinin gözaltına alındığı gösterilerde, bir grup kadınla oturma eylemi yapan ve polisin biber gazı sıktığı milletvekili Sebahat Tuncel, uzun süre yerinden kalkamadı.

Terörist başına uygulanan tecridi protesto etmek amacıyla basın açıklaması yapmak isteyen Bdp İstanbul İl Örgütü üyeleri, Taksim Tramvay Durağı yanında saat 14.00 sıralarında toplanmaya başladı. İstanbul Emniyeti, olası bir yürüyüş ve provokasyona karşı özelikle Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü`ne bağlı ekiplerle Taksim Meydan ve çevresinde barikatlar kurarak yoğun güvenlik önlemleri aldı.

 Ancak, aralarında kadınlar ve İstanbul Bdp Milletvekilleri Sebahat Tuncel ve Sırrı Süreyya Önder`in de bulunduğu gruplara polis izin vermedi. Meydanın ayrı ayrı yerlerinde gösteri yapmak isteyen gruplara polis sert müdahale etti. Göstericilerle polis arasında kısa süreli arbedeler yaşandı. Gözaltına alınan bir Bdp`li polislere bağırarak "Vurun, vurun vurun" diye bağırdı. Kadınlarla oturma eylemi yapan milletvekili Sebahat Tuncel`in de aralarında yer aldığı gruba, polis biber gazı sıktı. Gazdan etkilenen Tuncel, uzun süre kalkamadı, bazı kadınlar su ile yüzünü yıkamasına yardımcı oldu.

Taksim`de dağılan grup, Tarlabaşı`ndaki Bdp İstanbul İl Başkanlığı önünde tıoplanan gruba polis, TOMA müdahale aracı ve biber gazlarıyla müdahale etti. Ara sokaklara kaçan göstericilerle polis arasında kovalamaca yaşandı.

Daha sonra basın mensuplarına açıklama yapan Güvenlik Sorumlu İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Altınok, olaylarda 120 kişinin gözaltına alındığını, 15 molotof 100 havai fişek 6 da havayi fişek rampası ele geçirdiklerini söyledi. Altınok, "İzinsiz gösterilere müsade etmeyeceğiz" dedi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir