• DOLAR 32.564
  • EURO 34.935
  • ALTIN 2426.092
  • ...
BDP'liler, Alperenlere suç duyurusunda bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL-Bingöl merkezde 'Bayrağa saygı yürüyüşü' kapsamında Alperen Ocakları Genel Başkanı Serkan Tüzel ile birlikte Bingöl Şehit Aileleri, Gazileri ve İnsan Hakları Derneği (BİŞHAK) üyeleri şehir turu yaptıkları bir sırada BDP'liller ile aralarında olaylar yaşanmıştı.

BDP'nin önünde toplanan grup, yürüyerek, Bingöl Adliyesi önünde bir araya geldi.  Aralarında Hakların Demokrasi Partisi (HDP) Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan ve HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız'ın da bulunduğu grup, adliye önünde bir basın açıklaması yaptı.

HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan burada bir konuşma yaparak, "Biz bu saldırıyı şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Bu saldırı buradaki yetkililerin gözü önünde göz göre göre gerçekleştirilmiştir. Bizim talebimiz bu saldırıyı gerçekleştirenlerin biran önce yargı önüne çıkarılması bunun hukuki takibatının yapılmasıdır." dedi.

Bir konuşma da HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız yaptı.

Yapılan konuşmaların ardından Adliye Sarayı'na giden BDP iler, olayın aydınlatılması, için suç duyurusunda bulundu.(Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir