• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Ölüm içine doğmuştu sanki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK-Geçen hafta meydana gelen kömür ocağında metan gazı sıkışması sonucu Ali-Ahmet Baysal kardeşler ve Selahattin Uçar hayatını kaybetmişti. Hayatını kaybeden kömür ocağı işçilerinin hangi şartlarda çalıştıkları ve hayat hikâyeleri yüreklere kor gibi düştü.

Aile fertlerinin anlattığına göre; Ali Baysal 6 çocuklu bir ailenin en büyük oğluydu. Babaları onlar küçükken ebediyete intikal etmişti. Ali 5 kardeşine babalıkta yaptı. Çok büyük zorluklarla imkânsızlıkla kardeşlerini okuttu büyüttü. Ailenin içinde bulunduğu imkânsızlık ve fakirlik Ali’nin kömür Ocaklarında 200 metre yerin altında ekmek kazanıp kardeşlerini okutmakla geçti.

Soma’daki maden faciasından dolayı yüreği burkulmuştu. Eşine “Bir gün bende bu arkadaşlarım gibi öleceğim bizde de metan gazı etkili oluyor bazen nefes alamıyoruz” diyerek öleceği içine doğmuştu sanki.

6 çocuklu bir ailenin 3 evladı olan Ahmet Baysal ise maddi imkânsızlıklar içinde büyüyüp abisi Ali Baysal’ın çabalarıyla eğitimini sürdürüyordu. Ardahan Üniversitesi muhasebe bölümünü kazanmıştı. Okul döneminde okul okuyor tatilde ise abisiyle beraber kömür ocağında o ölüm kuyularında ekmek parası kazanmaya çalışıyordu.

Selahattin Uçar da dünyayla barışık insancıl, hayatın baharında bir gençti. Çevresinde İslam’i yaşantıya olan düşkünlüğü ile tanınıyordu. Hemen hemen tüm İslami etkinliklere katılıyordu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir