• DOLAR 32.335
  • EURO 35.062
  • ALTIN 2308.378
  • ...
İhvan`dan Irak Çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 İhvan’ı Müslimin (Müslüman Kardeşler) Cemaati, Irak`taki son gelişmelerle ilgili basın açıklaması yaptı.

`Kardeş ülkemiz Irak` başlığı ile yapılan açıklamada ilk olarak Irak’ta masum insanların kanlarının dökülmesi kınandı.

Bu tür siyasi meselelere melun ırkçılık ve mezhep fitnesi olacak çözümler aramanın sorunları çözmeyeceği vurgulanan açıklamada, Irak`taki fitne ateşinin söndürülmesi çağrısı yaptı.

4 maddelik açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Biz masum insanların katledilmelerini kınayarak diyoruz ki;

- Müslüman’ın kanı ve ırzı Müslüman’a haramdır. Bu minvalde aklı ve hikmeti önceleyerek fitneye ve parçalanmaya götürecek şeylerden uzak durulması lazım. 

- Irak’ta meydana gelenlerin asıl sebebi ırak’ın işgalidir. Yönetimin halkı birleştirecek temel esaslar üzerine kurulu olmamasındandır. Vatanın bütünlüğü çok önemlidir. Özellikle böyle bir zamanda çok daha önemlidir. Bu topraklar her kesimin boynundadır. Yarın Allah azze ve celle’nin huzurunda bu toprakların mesuliyeti hakkında hesap vereceğiz.

- Ülkeyi koruma, insani hakkını arama, vatanı koruma, güvenliğini sağlama gibi siyasi sorunların çözümü en çok hükümetin, toplumun sivil toplum kuruluşlarınındır. Bu tür siyasi meselelere melun ırkçılık ve mezhep fitnesi olacak çözümler aramak sorunları çözmez. Bilakis durumu daha da vahimleştirir.

- Biz tüm Arap ülkelerini ve İslam İşbirliği Teşkilatı ve onlarla beraber Birleşmiş Milletleri Irak’taki fitne ateşini söndürmeye davet ediyoruz. Tarafları birleştiren bir koalisyon kursunlar. Komşu ülkelerden ve Kürt kardeşlerimizden yapılacak koalisyona destek verme çağrısında bulunuyoruz.

Allah Irak’ı tüm şerlerden korusun."  (Fatih Varol - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir