• DOLAR 32.372
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2325.61
  • ...
İHL`lere yoğun ilgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Okulların açılmasına bir gün kala imam hatip liselerine kayıtlarda büyük artış yaşanıyor. Aşırı talep nedeniyle okullarda yer kalmazken, milli eğitim müdürlükleri vatandaşı geri göndermemek için okul arayışına çıktı.

YÖK`ün, meslek liselerinin kâbusu olan katsayı uygulamasını kaldırmak için çalışma başlatması sonucu imam hatip liseleri taleplere cevap veremez hale geldi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Erzurum İmam Hatip Lisesi`ne 500 kontenjan tanınırken, talep ise bin 500`ü aştı. Okul yetkilileri, gelen aileleri geri çevirmek zorunda kalırken, İl Milli Eğitim Müdürlüğü de talebe cevap vermek için arayışlarını artırdı.

Milli Eğitim Müdürlüğü, ilk aşamada Aziziye ve 50. Yıl İlköğretim okullarını 50. Yıl İlköğretim Okulu`nda birleştirirken, boşa çıkan Aziziye İlköğretim Okulu binası ise imam hatip lisesine tahsis edildi. Bu da çözüm olmayınca Milli Eğitim Müdürlüğü, Palandöken ilçesinde ismi açıklanmayan bir ortaöğretim kurumunun ek binasını imam hatip lisesine devretmek için çalışmalarını hızlandırdı. Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, soruna köklü çözüm bulabilmek için Palandöken ilçesi sınırları içerisinde önümüzdeki sene yeni bir imam hatip lisesi yapılması için arsa arayışında bulunduklarını ifade etti. İl merkezinde talebe cevap verebilmek için en az 4 imam hatip lisesi açılması gerektiği dile getiriliyor.

Erzurum İmam Hatip Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Zeki Sarıavcı, imam hatip liselerine müthiş bir teveccüh yaşandığını ifade etti. Erzurum`da talepleri karşılamakta zorluk çektiklerinin altını çizen Sarıavcı, bunun için Milli Eğitim Müdürlüğü`nden bina istediklerini ifade etti. Bu noktada bir ilköğretim okulunun kendilerine verildiğini söyleyen Sarıavcı, arayışlarının sürdüğünü vurguladı. Okul aile birliği olarak kendilerinin de bir takım girişimlerde bulunduklarını belirten Zeki Sarıavcı, "İlim Yayma Cemiyeti ile Türk Telekom, yer ayarlanması halinde okul yaptırma kararı aldı. Bunlar kompleks şeklinde olacak. Şu an valilikle irtibatlı olarak yoğun bir şekilde yer tespit çalışmaları sürdürüyoruz." dedi. İlçelerde de yoğun bir talep olduğunu ifade eden Sarıavcı, Horasan ve Tekman ilçelerinde de imam hatip lisesi açılacağını dile getirdi.

Konuşmasında, YÖK`ün katsayı adaletsizliğini kaldırmak için çalışma başlatmasına da değinen Sarıavcı, "İmam hatip liselerine 28 Şubat öncesine göre daha büyük bir talep var. Normal okul öğrencisi ile bizim öğrencimiz arasında 60 puan fark vardı. Artık bu kalkıyor. Çok sevinçliyiz. Bu çocuklar senelerce mağdur edildiler. Şimdi hakları iade ediliyor. Artık eşit şartlarda yarışacaklar." ifadelerini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir