• DOLAR 32.572
  • EURO 34.938
  • ALTIN 2427.423
  • ...
MARGİAD yönetimi değişti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Mardin Genç İşadamları Derneği'nin kurucu başkanlığını yapan İşadamı Ferhan Ademhan, görevi Kızıltepeli Genç İşadamı Lokman Aslan'a devretti.

Erdoba Evleri'nde gerçekleştirilen kongre ile nöbeti devir alan İşadamı Lokman Aslan ile arkadaşları, Mardin'de eksikliği önemli ölçüde hissedilen genç yapılanmanın yeni dönemde yapılacak çalışmalarla sadece bölgede değil, ulusal ve uluslararası alanda kendinden söz ettireceklerini söyledi.

Aslan, sivil toplum kuruluşlarının gelişmiş toplumlarda devletten bağımsız oldukları gibi devlet yapısının şekillenmesinde önemli rol oynadığını vurguladı.

Sivil toplum kuruluşlarını feodal mantaliteden uzaklaşmanın  alanları olarak tanımlayan Genç Başkan Lokman Aslan,  “Her ne kadar ilimizde yansıması böyle olmasa da zamanla bu yapının değişebileceği kanısındayım. Bu yapıyı değiştirmek adına ilk adım olarak MARGİAD başkanlık statüsünü iki dönemle sınırlamak üzere tüzük değişikliğine gidilmesini sayın üyelerin oylarına sunuyorum. MARGİAD olarak yeni dönemde yönetimi daha aktif hale getirmek için kurullar oluşturmaya karar verdik. Buna göre yaptığımız görev dağılımında her biri kendi alanın en iyisi olan arkadaşlarımıza görev verdik. Arkadaşlarımıza görevlerinde başarılar diliyorum.  Sevgili misafirlerimiz MARGİAD olarak siz değerli üyelerin desteğiyle yeni dönemde önemli çalışmalar yapacağımıza inanıyorum. Yapmak istediğimiz yapmayı planladığımız bazı projelerimizden bahsedecek olursak; Çatısı altında bulunduğumuz federasyona bağlı derneklerle sürekli irtibat halinde olup şehirlerine ziyaretlerde bulunmak ve kendilerini şehrimizde ağırlayarak iş olanaklarını geliştirmek ikili iş görüşmelerine katkı sağlamaktır. Konfederasyonumuzun bünyesinde bulunan dernek ve federasyonumuzu daha güçlü bir şekilde temsil ederek şehrimize yatırımcı çekmek yatırımcılarla ortaklık kurmak ve istihdama katkıda bulunmayı amaçlamaktayız.  Bu vesileyle; yaşadığımız bölgeyi ve komşu ülkelerle olan yakın ilişkilerimizi kullanarak güven sorunu yaşayan firmalara köprü olmak ve üretici firmaların ürünlerini orta doğuda pazarlamak ihracatımızı arttırmakla birlikte yurt içi ve yurt dışındaki fuarlara katılmaktır.” dedi.

      

MARGİAD olarak; KOSGEB, KGF, TKDK, DİKA, Tarım Bakanlığı ve Avrupa Birliği destekleri hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamak ve bu kurumların imkânlarından üyelerin maksimum düzeyde istifade etmeleri yönünde rehberlik çalışmasında bulunacaklarını belirten Başkan Aslan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Toplumsal olaylarda sosyal dayanışma ve yardımlaşma konularında duyarlılığı arttıracak eylemlerde bulunmak aktif olarak çalışmak, Şehrimiz ile ilgili planlamalarda söz sahibi olmak, Üyelerimize bürokratik alanlarda yardımda bulunmak gibi belirttiğimiz başlıklar altında ve daha birçok alanda yönetimimiz ve kurullarımızla elimizden gelen tüm gayreti göstereceğimizden kimsenin şüphesinin olmamasın.  Ünlü bir düşünürün dediği gibi; ‘Toplumda güven tesis edilmedikçe o toplum kendini yarınlara taşıyamaz’. Bizler, Bölgemizde güçlü birer aktör, demokrasiye ve Kendini yarınlara taşımak isteyen güçlü bir sivil toplum olmayı hedefliyorsak. O halde güçlü bir irade, güçlü bir dirayete ihtiyacımız var.”

      

Kongrede konuşan ANGİAD Eski Başkanı İşadamı Abdullah Değer, ANGİAD’ın geçmişine bakıldığında bugünkü MARGİAD’tan pek bir farkının olmadığına vurgu yaptı.

İşadamı Ahmet Kasap ise genç bireylerden genç yeteneklerin bir araya gelmesiyle şekillenen oluşumun büyük bir gayretle Mardin için çalışacağını belirterek, bu oluşumda Mardin için o bildik ifadeyle; Mardin için her kim ki, bir taş üstüne taş koyarsa o kişi başımızın üzerindeki yerini alacaktır.

       

Kongrenin sonunda ANGİAD eski Başkanı İşadamı Abdullah Değer ile MARGİAD’ın kurucu başkanı Ferhan Ademhan’a ulaştırılmak üzere arkadaşı Hasan ABakay’a hizmetlerinden dolayı birer plaket verildi.

Yönetim Kurulu ve görev dağılımı

Tek listeyle gidilen kongrede Lokman Aslan MARGİAD Başkanlığına seçilirken görev dağılımı şöyle oluştu: Başkan Yardımcılığına Mustafa Aydın, Dış ilişkiler ve bürokrasi kurulu görevine Zeyni Solhan, Medya tanıtım ve enformasyon kuruluna Nihat Biliik, Kültür Sanat ve sosyal aktivitelere Ahmet Kasap, Teşkilatlanma ve üye ilişkileri kuruluna Ahmet Aslan, Kadın kolları kuruluna Özlem Kasap, Kentleşme kuruluna Mimar Önder Duyan, Sanayi ve ticaret kuruluna Sanayici Faruk Ercan Kasap, Hukuk kuruluna Avukat Serdar Kurtay, Tarım işleri kuruluna Davut Dündar getirildi. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir