• DOLAR 32.56
  • EURO 34.853
  • ALTIN 2431.081
  • ...
Savur'da 'Okuma Kültürü' semineri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Savur Öğrenim Birimi’nin düzenlediği  okuma kültürünü yaygınlaştırma semineri  Savur Ortaokulunda gerçekleşti. Çocuklarının kitap okumasını ve kontrolünün veli elinde olmasını sağlamak adına içlerinde kitap künyesinin de olduğu kitaplar velilere dağıtıldı.

TEGV Savur Birim sorumlusu, Gülşen Kaya Tırpan, okuma kültürünü yaygınlaştırmak için okullarda velilere; “Okumanın aile ve çocuklar üzerindeki etkisi” adlı bir seminer verdi.”dedi.

Çocuklara kitap okutmanın faydaları, dersleri üzerindeki etkisi, ülkelerin okuma oranı ve çocuk yaşta evlenmelerin önüne geçerek çocukları okumaya yönlendirmenin faydalarının anlatıldığını belirten Kaya “TEGV Savur Öğrenim birimimizin düzenlediği bu seminer Savur Ortaokulunda uygulandı. Etkinlik oldukça ilgi gördü. Çocuklarının kitap okumasını ve kontrolünün veli elinde olmasını sağlamak adına içlerinde kitap künyesinin de olduğu kitaplar velilere dağıtıldı. ‘Çocuk gördüğünü uygular’, ‘Okuma Kültürü Ailede Başlar’ diye yola çıktık. Velilerimize seminer verdik.” şeklinde konuştu. (Adnan Oğuz İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir