• DOLAR 32.316
  • EURO 35.15
  • ALTIN 2297.69
  • ...
SON DAKİKA
Libya`da Yardım Uçağına Saldırı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Libya`da havadan insani yardım malzemesi dağıtan Hava Kuvvetleri Komutanlığı`na ait kargo uçağına  saldırı düzenlendi.  

Alınan bilgiye göre, AA muhabirlerinin de içinde olduğu kızılay tarafından hazırlanan uçak,  22 tonluk yardım malzemesi taşıyordu.

Malzemeler havadan ulaştırılacaktı. Yardımların ulaştırılması gereken bölge yeterli derecede güvenli olmadığı için yardımların karadan ulaştırılması imkan dahilinde değildi.

Uçak Manevra Yaptı

İlk yardım paketlerinin atılmasından sonra, rotadan dönüş yapmaya hazırlanan uçak aniden manevra yaptı.

Yetkililer de duruma açıklık getirerek, uçaksavar saldırısına uğradığımızı ve rotayı değiştirerek hızla yükselmekte olduğumuzu belirttiler.

Pilot ve diğer görevliler hemen ateşin geldiği koordinatları belirleyerek gerekli makamlara durumu rapor ettiler.

Yarım Dakika Gecikseydi Kurtulmaları Zordu

Bingazi askeri havalimanına inmemizin ardından görevliler uçağın gövdesinde mermi izi olup olmadığını kontrol etti. Uçağı detaylı şekilde inceleyen görevliler, herhangi bir mermi izi olmadığını tespit etti.

Askeri yetkililer, saldırıyı gerçekleştirenlerin bilinçli bir şekilde uçağın kanatlarını hedef aldığını ama isabet ettiremediklerini belirttiler.

Yetkililer, saldırının yarım dakika daha geç yapılması halinde kurtulmanın çok daha zor olabileceğini de eklediler.

Saldırıyı Kimin Yaptığı Araştırılıyor

Uçağın saldırıya uğradığı bölge, UGK yetkililerinin güvenli olduğunu belirttiği bir bölge. Dolayısıyla saldırıyı Kaddafi yanlılarının mı gerçekleştirdiği yoksa muhalifler tarafından mı ateş açıldığı henüz belirlenemedi.

Kaddafi yanlıların ateş açma ihtimali olduğu gibi, düzensiz kuvvetler halinde savaşan muhaliflerin ateş açmış olma olasılığı da bulunuyor. Önceki gözlemlerimizden, profesyonel asker olmayan muhalif savaşçıların emir komutaya her zaman riayet etmediklerini biliyoruz.

Nijer sınırına atım yapan C-130 kargo uçağı da sorunsuz bir şekilde Bingazi`ye döndü. Askeri uçaklar daha sonra Bingazi`den Türkiye`ye hareket etti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir