• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Estonya Mersin'de fahri konsolosluk açacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN -  Estonya Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçisi Miko Haljas ve Ekonomik İşlerden Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Vaino Reınart, İhracat Departmanı Başkanı Indrek Pallo, Misyon Şefi Yardımcısı Julika Luts, Estonya Cumhuriyeti Büyükelçiliği Konsolosu Kersti Kasak ve Estonya Mersin Fahri Konsolosu Nebil Taşçı’nın da eşlik ettiği heyet, Vali Hasan Basri Güzeloğlu’nu makamında ziyaret etti.

Mersin’de açılacak olan fahri konsolosluğun Estonya’nın Türkiye’deki beşinci fahri konsolosluğu olduğunu söyleyen Haljas, bu vesileyle iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da gelişeceğini vurguladı.

Vali Güzeloğlu yaptığı konuşmasında, “Estonya’nın Mersin Fahri konsolosluğunun açılmasıyla Mersin’deki fahri konsolosluk sayısının yirmi üçe ulaştığını gururla ifade ediyorum. Yaklaşık iki milyon nüfusuyla ülkemizin dokuzuncu büyük, ekonomik büyüklük açısından altıncı büyük kenti olan Mersin, Türkiye’nin İstanbul’dan sonra ikinci büyük dış ticaret kentidir. 2013 yılsonu itibariyle 25 milyar dolarlık dış ticaret hacmi gerçekleştiren Mersin’de yeni açılan Estonya Fahri Konsolosluğunun tıpkı diğer fahri konsolosluklar gibi, Mersin’in giderek güçlenen ve gelişen uluslararası ilişkilerine büyük katkı sağlayacağına inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

Şeref defterinin imzalanmasının ardından Büyükelçi Haljas, Vali Güzeloğluna ulusal kuş amblemi takdim etti. Vali Güzeloğlu ise Haljas’a zeytin ve zeytin ürünleri hediye etti. (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir