• DOLAR 32.367
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.254
  • ...
Vanlı taşeron işçilerden imza kampanyası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN -  Feqiyé Teyran Parkı’nda oturma eylemlerine devam eden işçiler sorunlarının çözülmeden eylemi bırakmayacaklarını belirterek, tekrar işe alınmak için imza kampanyası başlattı.

Feqiyé Teyran Parkı’nda başlatılan imza kampanyası ile toplanan imzalar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na gönderileceği bildirildi.

“Endişe içerisindeyiz”

Van Yararına Çalışma Derneği Başkanı Ethem Altın, 3 gündür oturma eylemlerine devam ettiklerini belirterek, “Malumunuz üzere 23 Ekim, 9 Kasım 2011 tarihlerinde yaşanan depremlerden sonra İşkur bünyesinde işe alınan İşkur çalışanları çeşitli kurumlarda çalışmak üzere 7 bin 286 arkadaşımız o günden bu yana çalışıyorlardı. Ama maalesef  bu yıl 13 Haziran 2014 tarihi itibariyle bu arkadaşlarımızın işlerine son verildi. Bu 3 yıl içerisinde daha önce gerek dernek olarak, gerek çalışanlar olarak 12 kez Ankara’ya gittik. 2 kez Başbakanla görüştük, bütün bakanlarla görüştük. Milletvekilleriyle görüştük. Daha önce deprem yaşayan bölgeler nasıl bir statüden yararlanmışsa bizde o statüden yararlanmak istiyoruz. Ama bugüne kadar herhangi bir olumlu bir cevap alamadık. Ancak sözlü olarak buraya gelen milletvekilleri olsun, bakanlar olsun görüştüğümüzde sizin için böyle bir çalışma vardır, bu iyileştirmeyi yapacağız diyorlar. Bir daha işe alınacağız veya alınmayacağız endişesi içerisindeyiz.” Diye konuştu.

“Kalıcı bir çözüm istiyoruz”

Çalışanlar olarak imza kampanyası başlattıklarını söyleyen Altın, “Arkadaşlarımızla bir karar aldık. Oturma eylemine başladık. Bu eylemimizden sonuna kadar vazgeçmeyeceğiz. Bugün eylemimizin 3’ncü günüdür. Van halkından büyük bir destek alıyoruz. Aynı zamanda bir imza kampanyası başlattık. İmza kampanyasında hedefimiz 50 bin, inşallah bunu başaracağız. Bu hedef 100 binde olabilir. Bu imza kampanyamızı bitirdikten sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na göndereceğiz. Bu arkadaşlarımıza kalıcı bir çözüm istiyoruz. Bu amaçla toplanan imzaları bakanlığa göndereceğiz. Bundan sonra eylemlerimiz devam edecektir. Nereye kadar gide biliyorsak, gücümüzü nereye kadar yettiyse bu mücadelemizi sürdüreceğiz. Hiç kimse zarar vermeden, Van halkımızı incitmeden, zarar vermeden eylemlerimizi devam ettireceğiz. Bir çözüm bulunamazsa bu insanları kimse tutamaz. Büyük olaylar çıkabilir. Şimdiden yetkililere sesleniyoruz. Bu sorunumuzu çözmelerini bekliyoruz.” İfadelerini kullandı.

“Amacımız taşkınlık yapmak değil”

Altın amaçlarının Van’da taşkınlık, provokasyon yapmak olmadığını belirterek, “İlk günden bu yana tek davamız var oda ekmektir. Bu ekmek dışında herhangi bir ideolojiye sahip değiliz. Bu mağduriyetimizi defalarca dile getirdik. İçimizde şuan 200’ün üzerinde engelli kardeşimiz var. 600’ün üzerinde bayan kardeşimiz vardır. Bu bayanların yüzde 60’ının eşleri hayatlarını kaybetmiş ve çocuklarına bakmakla yükümlüdürler. 60 yaş üzeri insanlar çalışıyor. Birçok üniversite öğrencimiz var. Onları nasıl okutalım, hangi parayla okutalım, içimizde iş bulamayan birçok üniversite öğrencisi vardır. Van’da hayat durma noktasına geldi fakat kimse bunun farkında değil, özellikle yetkililerden ricada bulunuyoruz ve bu insanlara bir el atmalarını bekliyoruz. Van bizimdir. Deprem gününde nasıl sahip çıktıysak, bugün yine aynı şekilde sahip çıkmaya devam edeceğiz. Van’ımızı seviyoruz, halkımızı seviyoruz. Kalıcı bir iş istiyoruz. Asgari ücrete dahi çalışmaya razıyız. Yeter ki bu insanlara bir çare bulunsun. Bizim amacımızı budur.” Şeklinde konuştu. (Hacı Yılmaz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir