• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
İşsizlik Maaşı Çalışması Tamamlanmak Üzere
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sosyal Yardım Yararlanıcılarının Belirlenmesine Yönelik Puanlama Formülü’ çalışmasının tamamlandı. Çalışmada en dikkat çeken madde yardıma ihtiyaç duyan her işsize nakit yardım planlandığı, bunun da süreli ve şartlı verilmesi ihtiyaç duyan her işsize süreli ve şartlı nakit desteği verilmesi planlanıyor.

Sosyal yardım alanların istihdama kazandırılması ve sürekli gelire kavuşturulmasına yönelik hazırlanan ‘Sosyal Yardım Yararlanıcılarının Belirlenmesine Yönelik Puanlama Formülü’ çalışmasının tamamlandığı ve kısa süre içinde gelir testinin yanı sıra, hali hazırda çeşitli sosyal yardım alanların bu formüle göre hesaplanan düzeylerine göre yardım alacağı belirtildi.

Bu puanlama da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yürütülecek ve alınacak sosyal yardımların hangileri olduğu ve ne düzeyde verilmesi gerektiği yönünde veri sunacak.

Uygulamanın bu yıl içinde test edilmesi ve 2015 itibariyle bütün yardım sisteminde zorunlu olarak kullanılması planlanıyor.

Çalışma içindeki en önemli düzenlemeye göre de yardıma ihtiyaç duyan her işsize nakit yardım planlandığı, bunun da süreli ve şartlı verileceği belirtildi. Düzenlemenin 2016’ya kadar uygulamaya girmesinin hedeflendiği kaydedildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir