• DOLAR 32.488
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2478.96
  • ...
Kızıltepe'de taşeron işçiler iş bırakma eylemi yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN- Karayolları 9. Bölge Müdürlüğüne bağlı Kızıltepe şubesinde  çalışan taşeron işçiler iş bırakarak basın açıklamasında bulundu.

Karayolları 9. Bölge Müdürlüğünde taşeron işçi olarak çalışan Yol-İş Sendikasına bağlı üyeler Kızıltepe Karayolları Şubesinin bahçesinde iş bırakarak basın açıklaması yaptı. “Katliam gibi kazanın nedeni taşeronluk sistemidir”, “Yargı kararım burada, kadrom nerede” yazılı dövizlerin taşındığı açıklamada basın açıklamasını grup adına Mehmet Amak, okudu.

Bir sonuç alıncaya kadar her pazartesi öğleye kadar iş bırakma eylemi gerçekleştireceklerini belirten Amak,  iş bırakma eylemlerinin ikinci haftasında olmalarına rağmen hala bir sonuç alamadıklarını ifade etti.

Amak, açıklamasının devamında, yargının kendilerini haklı görmelerine rağmen sorumluların yargının kararlarını tanımadığını söyledi.

Amak, yargıya 4857 sayılı iş kanununun 2’inci maddesine dayanarak dava açtıklarını belirterek,   “Bu kanundan, iş sözleşmesinden veya alt işvereninin taraf olduğu toplu iş sözleşmesinden doğan yükümlülüklerinden alt işveren ile birlikte sorumludur” diye kaydetti.

Açıklamanın sonunda her hafta daha da çoğalarak, aynı yerde olacaklarını söyleyerek,  bu konuda hükümeti duyarlı olmaya çağırdı.

Grup açıklamanın sonunda olaysız bir şekilde dağıldı. (Mehmet Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir