• DOLAR 32.585
  • EURO 34.725
  • ALTIN 2526.605
  • ...
Esenler'de 5 ton mantı dağıtıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Tüm Kayseriler Derneği (TÜMKAYDER) ve Esenler Belediyesi tarafından Dörtyol Meydanı’nda düzenlenen 3. Mantı Festivali’nde 20 bin kişiye mantı dağıtıldı.

Festivale, Kayseri milletvekilleri Yaşar Karayel, Yusuf Halaçoğlu, İstanbul milletvekili Harun Karaca, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal ile Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu katıldı.

Festivalde TÜMKAYDER Başkanı Fatih Doğan’ın selamlama konuşmasının ardından kürsüye gelen Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Dörtyol Meydanı’nın bu tür büyük organizasyonlara ev sahipliği yapmaya devam edeceğini söyledi.

Kayserili vatandaşlarla bir arada olmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Göksu, “Burada çocuklarımıza anlatacağımız çok şey var. Kayserimizin mantısı, halkı, türküleri ve ezgileri hepsi bu alanda. Burada bugün Anadolu’nun tınısını yaşıyoruz. Bu güzel organizasyonda hem mantıya doyarak hem de birlik ve beraberlik içerisinde olarak unutulmayacak bir an yaşıyoruz. Bizleri yalnız bırakmayan tüm Esenler halkına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kayseri kültürünün İstanbul Esenler’de yaşatılması için düzenlenen festivalde, “Bugün mantımızla ve kültürümüzle buradayız. Bu özel gün hepimize mutluluk getirsin” şeklinde konuştu.

Festivalin sonunda Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu tarafından katılımcılara hediyeler verildi.

Program yöresel oyunların sergilenmesinin ardından sona erdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir