• DOLAR 32.593
  • EURO 34.882
  • ALTIN 2498.663
  • ...
Soğan ihracatının durması tarım işçilerini vurdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Soğan ihracatının durdurulması tarla sahiplerini olumsuz etkilediği gibi mevsimlik tarım işçilerini de olumsuz etkiliyor.

Soğan ihracatının olmaması mevsimlik tarım işçiliği yapan birçok aileyi mağdur ediyor. İhracatın durdurulmasından dolayı soğan satışının az olması binlerce kilometrelerce uzaklardan gelen mevsimlik tarım işçilerinin çalışmalarının durmasına sebep oluyor.

Zor şartlar altında para kazanmaya çalışan mevsimlik tarım işçilerinin çalışmadıkları gün sayısının fazla olmasının kendilerini ekonomik olarak olumsuz etkilediği belirtiliyor.

Adana'da soğan toplamaya giden Urfalı tarım işçisi Hamit G.Bu yıl soğan rekoltesinin çok iyi olduğu halde ihracatın durdurulmasından dolayı fazla çalışamadıklarını belirtti. Hamit G. ”Bu yıl geçen seneye göre çalıştığımız gün sayısı çok az. İlk günler dışarıya soğan gönderildiği için her gün çalışıyorduk. Ama bu son günlerde soğan satışı olmuyor. Sebebi ise dışarıya soğan verilmiyor. Onun için depolarda ve tarlalarda soğanlar olduğu gibi duruyor. Bizler de uzak yerlerden gelmişiz çalışmadığımız gün cebimizden yiyoruz bize fazla bir şey kalmıyor.” şeklinde konuştu.

Bu yıl diğer yıllara oranla fazla çalışmadıklarını ifade eden Mehmet G. ise tarladaki soğanları alan tüccarların soğanların fiyatının artması için depolara doldurduğunu ihracatın durmasıyla da soğanların tüccarın elinde kaldığını bunun da sıkıntısını işçilerin yaşadığını söyledi. (Osman Gülebak-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir