• DOLAR 32.576
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2435.726
  • ...
Taşeron işçiler eylem yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Taşeron işçisi olarak çalıştıklarını iddia eden Batman Karayolları 97. Şube Şefliğinde çalışan işçiler, yargı kararına rağmen sorunlarının çözülmediği savunarak eylem yaptı. İşçiler, eylemlerini ikinci haftada da yaptıkları basın açıklaması ve yarım gün iş bırakma ile sürdürdüler.

Karayolları 97. Şube Şefliğinde saat 08.30’da toplanan işçiler, burada basın açıklaması yaptılar. Açıklamayı, Türkiye Yol-İş Diyarbakır 1 Nolu Şube yönetim kurulu ve işçiler adına Çetin Keskin okudu. Keskin, “Onaylanmış yargı kararlarının uygulanması amacıyla başlattığımız eylemin 2. haftasında tekrar buradayız. Bundan sonraki haftalar tekrar burada olacağız. Öncelikle 4857 sayılı iş kanununun 2. Maddesi’ne dayanarak dava açtık.” dedi.

 “Sorumlular yargı kararlarını tanımıyor”

Sorumluların yargı kararlarına uymadığını söyleyen Keskin, “Bu haklı gerekçe ile sizlerin asıl Karayolları işçisi olduğunuza dair dava açıldı. Yargı bizi haklı buldu. Yargıtay onayladı, doğrudur, dedi ama sorumlular yargı kararlarını tanımıyor. Onun için buradayız. Haftaya yine burada olacağız. Hem de çoğala, çoğala geleceğiz.” şeklinde konuştu.  

Açıklamanın sonunda Keskin, eylemlerinin sesini duyurulmadığı sürece önümüzdeki veya ondan sonraki hafta Türkiye genelinde yaklaşık 10 bin işçi ile Diyarbakır’a gidip orada da sendika yetkilileri ile birlikte eylem yapacaklarını söyledi.

İşçiler ellerinde, “Taşeron kölesi olmayacağız”, İşimiz, işyerimiz onurumuzdur”, “Ne ihale, ne bağış kadromuzu istiyoruz”, Yargı kararım burada, kadrom nerede?”, “Türkiye taşeron Cumhuriyeti olmayacak” ve “Katliam gibi kazaların nedeni taşeronluk sistemidir” yazılı pankartlar taşıdılar.   

Türkiye genelinde eş zamanlı yapılan eylemde yaklaşık 10 bin kişi yarım gün iş bırakma eylemi yaptı. İşçiler geçen haftada aynı şekilde basın açıklaması yaparak yarım gün iş bırakmışlardı. Ayrıca işçiler sorunlarının çözülmediği müddetçe, her haftanın Pazartesi günleri basın açıklaması yaparak, yarım gün oturma eylemine de devam edeceklerini söylediler. (Veysi Rüzgar-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir