• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Elazığ'da 5 okul "Beslenme Dostu Okul" sertifikası aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ELAZIĞ - Okul öncesi, ilk ve ortaöğretim öğrencilerini kapsayan “Beslenme Dostu Okul” programı çerçevesinde ülke genelinde 1030 okul, sertifika aldı.

Elazığ’da şu an itibari ile 5 okulun “Beslenme Dostu Okul” sertifikasını almaya hak kazandığını belirten Elazığ Halk Sağlığı Müdürü Uzman Dr. İbrahim Halil Akkuş, beslenme dostu okul programına katılmak isteyen okul idarelerinin İl Milli Eğitim Müdürlüklerine müracaat etmeleri gerektiğini söyledi.

Yapılan açıklamada Elazığ’da Beslenme Dostu Okul sertifikasını almaya hak kazanan okulların isimlerinin 75.Yıl Anaokulu, Nene Hatun Anaokulu, Yazıkonak Anaokulu, Küçük Adımlar Anaokulu, Metin Koloğlu Anadolu Sağlık Meslek Lisesi olduğu belirtildi.

“Beslenme Dostu Okul Programı” nedir?

“Beslenme Dostu Okul Programı” Avrupa bölgesindeki 17 ülkenin dahil olduğu Dünya Sağlık Örgütünün “Beslenme dostu Okul Girişimi” kriterleri doğrultusunda; koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında okulların sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam koşullarına teşvik edilmesi, okullarda sağlıklı beslenme, obezitenin önlenmesi ve hareketli yaşam konularında duyarlılığının arttırılması ve bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi ile okul sağlığının daha iyi düzeylere çıkarılmasını amaçlayan bir programdır.

Beslenme Dostu Okul Programı, Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında 21.01.2010 tarihinde imzalanan protokol ile ülkemizde de uygulanmaya başlandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir