• DOLAR 32.569
  • EURO 34.722
  • ALTIN 2410.534
  • ...
Vefa Der'den "Savaş ve çocuk" isimli resim sergisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Vefa Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği (Vefa-Der) İslam coğrafyalarında yaşanan katliam ve bu katliamlarda en çok mağdur olan çocukları hatırlama ve gündemde tutmak amaçlı Yeşilsu Parkında 3 gün sürecek olan “Savaş ve Çocuk” isimli resim sergisi açtı.

Sergisiyle ilgili açıklama yapan Vefa-Der Başkan Yardımcısı Ali Kırmızı, 09.00-23.00 saatleri arası açık olacak resim sergisinin 3 gün süreceğini söyledi. Kırmızı, "Bu sergiyi açmamızdaki amaç Suriye’de, Filistin’de, Mısır’da ve ismini zikretmediğimiz tüm İslam coğrafyalarında mağdur olan çocukları hatırlamak, unutmamak, unutturmamaktır.  Dünyanın birçok coğrafyasında katliamlar olmaktadır. Bu savaşlarda en çok mağdur olanlar ise maalesef çocuklardır. Bizler de bir nebze de olsa gündemin yoğun olduğu bir dönemde görsel resimlerle zalimlerin zulümlerini mazlum ve mustazaf halkların mazlumiyetini gündemde tutmak gayesiyle kurduk." dedi.

Sergiyi gezenlerin resimler karşısında bazen duygulandığını belirten Kırmız, ayrıca Cumartesi günü saat 20.30’da geniş katılımlı bir program düzenleyeceğini, programa tüm Gazianteplilerin davetli olduğunu söyledi.  (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir