• DOLAR 32.338
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2310.4
  • ...
Filistin Meclis Başkanı Duveyk Gözaltında
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Terör rejimi israil askerleri, Filistin Meclis Başkanı Aziz Duveyk`i Batı Şeria`nın güneyinde bulunan el-Halil kentindeki evinde gözaltına aldı.

Gece yarısından sonra evin çevresini sararak baskın düzenleyen ve ikamette arama yapan işgal rejimi askerleri, Duveyk`i gözaltına aldı.

Onlarca işgal askeri tarafından gözaltına alınan Duveyk, 2006 yılında Hamas`ın seçimleri kazanmasından beri Meclis Başkanlığı görevini yürütüyor.

Duveyk, işgal askerleri tarafından daha önce de birkaç kez gözaltına alınmıştı.

Celezun kampına baskın

İşgal askerlerinin, Batı Şeria`nın başkenti Ramallah`ın kuzeyindeki el-Celezun kampına baskın düzenleyerek 11 kişiyi gözaltına alması üzerine çıkan çatışmada 1 Filistinlinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, işgal askerleri, kaçırıldığı iddia edilen kayıp 3 Yahudi yerleşimciyi Celezun kampında ararken 11 Filistinliyi gözaltına aldı. Bu sırada Filistinliler ile askerler arasında çatışma çıktı. Çatışmada, askerlerin açtığı ateş sonucu yaralanan 1 Filistinli genç, kaldırıldığı hastanede müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Askerlerin yaralı genci yaklaşık yarım saat alıkoyduğunu dile getiren görgü tanıkları, gencin daha sonra kaldırıldığı Ramallah tıp merkezinde yaşamını yitirdiğini belirtti. Görgü tanıkları, yaklaşık 200 işgal askeri tarafından Celezun kampına düzenlenen baskında gözaltına alınan 11 kişinin Hamas hareketi mensubu olduğunu kaydetti.

40 kişi gözaltına alındı

Bu arada Ahrar Esirler ve İnsan Hakları Araştırma Merkezi Müdürü Fuad el-Hafeş, yazılı açıklamasında, işgal askerlerinin, Batı Şeria`da bu gece 40 kişiyi gözaltına aldığını belirtti.

Hafeş, daha çok Batı Şeria`nın güneyinde bulunan el-Halil kentinde gözaltına alınanlar arasında Hamas üyesi ve Filistin Meclis Başkanı Aziz Duveyk, milletvekilleri Basim ez-Zaair, Azzam Selheb, Muhammed et-Tal ve Muhammed Mahir Bedr`in de yer aldığını ifade etti.

Konuyla ilgili Filistinli ve israilli yetkililerden herhangi bir açıklama yapılmadı.

İşgal yönetimi, perşembe gecesi, Batı Şeria`daki Gush Etzion yerleşim biriminde kaybolan 3 Yahudi yerleşimci gencin kaçırıldığını iddia etmiş, bundan Filistin yönetiminin sorumlu olduğunu savunmuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir