• DOLAR 32.597
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2506.451
  • ...
 Sarıyer`de ailesiyle pikniğe giden çocuk kayboldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bahçeköy Kirazlıbent mevkisinde ormanlık alanda ailesiyle piknik yapan Mehmet Çelik`in saat 16.30 civarında 4 yaşındaki oğlu Baran Çelik`in kaybolduğunu fark edip durumu polise bildirmesi üzerine başlatılan arama çalışmaları devam ediyor.

Baran Çelik`in düştüğünden şüphelenilen su havuzunda bulunamamasının ardından aramalar ormanlık alanın farklı noktalarına kaydırıldı.

Küçük Baran`ın kaybolduğu Kirazlıbent mevkisindeki ormanlık alanda kriz masası kuran Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı`na (AFAD), Arama Kurtarma Derneği (AKUT), UMKE, ASYA, TRAK, İSTANBUL 911, MEDAK, İSUDAK, İzci Federasyonu ile Büyükşehir Belediyesi, Sarıyer, Bakırköy ve Kadıköy belediyelerinden sivil savunma ekipleri de köpeklerle destek sağlıyor.

Kriz masasındaki görevliler, haritalar yardımıyla ormandaki arama kurtarma ekiplerini yönlendirirken, önlem amaçlı 50`ye yakın çevik kuvvet polisi bu noktaya getirildi. 150 kişilik arama kurtarma ekibi, kaybolan çocuğun yakınlarından oluşan sivil grup ile çevik kuvvet polisi ve bir grup asker, çalışmalara destek veriyor.

Gece saatlerinde ormanlık alanda yapılan aramaların daha etkin bir şekilde yürütülmesi için jandarma da termal kamera getirerek çalışmalara katıldı.

Ormanlık alanda bir vatandaş, çocuk ayakkabısına ait iz bulunca kriz masası bu noktaya profesyonel arama kurtarma ekiplerini yönlendirdi. Çocuğun kaybolduğu yere yakın göletlerin çevresinde de arama yapılıyor. Gece dalış yapılamaması nedeniyle dalgıçların, arama çalışmasını sabah saatlerinde sürdüreceği öğrenildi.

Öte yandan, olay yerinde 2 ambulans da hazır bekletiliyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir