• DOLAR 32.367
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2325.211
  • ...
PKK/KCK`den `Yol Kapatmayın` Talimatı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

PKK/KCK, yaklaşık bir aydır bölgede başlattığı yol kapatma eylemleriyle ilgili açıklama yaptı. Lice ve Meskan dağlarında yapılan eylemlerin meşru olduğu, ancak eylem biçiminin değiştirilmesi gerektiği belirtilen açıklamada, yol kapatma eylemleri yerine demokratik başkaldırıların geliştirilerek karakol ve baraj yapımlarına karşı mücadelenin sürdürülmesi istendi.

ANF`de yayınlanan açıklama şöyle: "Hareketimiz bir buçuk yıldır süren çatışmasızlık sürecinde AKP hükümetinin gecikmeden adımlar atması gerektiği konusunda uyarılar içeren iki önemli deklarasyon yayınlayarak sorumluluğunu yerine getirmiştir.

AKP bu bir buçuk yıllık süre içerisinde hiçbir adım atmadığı gibi, ortaya çıkan demokratik çözüm zeminini çürüten bir politika izlemiştir. Kürt halkının tüm mücadelesi ve gösterdiği direnişler Kürt sorununun çözümüne ve Türkiye`nin demokratikleşmesine yöneliktir.

Bu ortamda Öcalan’ın demokratik siyasal çözüm çabalarını desteklemek ve hükümetin Önder Apo’nun çabalarına olumlu bir karşılık vermesine bir şans tanımak için halkımızın karakol ve baraj yapımlarına karşı direnişini yöntem değiştirerek sürdürülmesi bu süreçte daha olumlu sonuçlar doğuracaktır.

Ancak yol kesmeler, asayiş kurmalar, asker ve polis alıkoymalar bu dönemde yapılmamalıdır. Yine mücadelenin çok önemli anlarında, ciddi olaylar ve katliamlar döneminde başvurulması gereken kepenk kapatma gibi protesto eylemlerin bu dönemde yapılmasında fayda bulunmamaktadır.

Esnafların ve ekonomik işletmelerin faaliyetleri zorunlu olmadıkça durdurulmamalıdır. Çünkü bu tür eylemler ancak gerektiğinde etkili olur; zamansız yapıldığında ise zarar verici bir rol oynarlar.

Bu süreçte eylem biçimleri değişmeli, esas olarak demokratik serhıldanlar (başkaldırı) geliştirilerek karakol ve baraj yapımlarına karşı mücadele sürdürülmelidir.

Demokratik ve meşru protestolar kesintisiz biçimde yapılırsa Kürt sorununun çözümü ve Türkiye`nin demokratikleşmesi konusunda demokratik halk baskısı sağlanmış olur.” (Hürseda Haber)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir