• DOLAR 32.52
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2426.31
  • ...
Türkiye geneli hafızlık yarışmasının finali yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL- Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanlığı tarafından Ulusal düzeyde düzenlenen  hafızlık yarışmasının final etabı İstanbul Fatih Camii’nde yapıldı. Türkiye genelinde 950 Hafızın elemelere  katıldığı yarışmanın finalinde 10 hafız yarıştı. Yarışmada Ankara’dan  katılan  Orhan Güngör birinci, Bursa’dan katılan Zafer Çiftli ikinci, İstanbul’dan katılan Muhammed Güntay da üçüncü oldu.

Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin’in jüri başkanlığını yaptığı yarışmada  jüri heyeti, Doç. Dr. Abdullah Emin Çimen, Haseki Eğitim Merkezi Kıraat Bölümü Eğitim Görevlisi Talip Akbal, Manisa Eğitim Merkezi Müdürü Osman Eğin ve Haseki Eğitim Merkezi Öğretim görevlisi Mehmet Ercan’dan oluşturuldu.

“Hafızlar Kur’an’ın muhafızlarıdırlar”

Yarışma öncesinde, görüşlerine başvurulan   İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran, Kur’an-ı Kerim’in Allah’ın insanlara talimatı olduğunu belirterek, “Kur’an-ı Kerim’i bize tebliğ eden de Peygamberimiz Muhammed (s.a.v)’dır. Dolayısıyla Müslümanın hayatında Kur’an ve sünnet çok önemli bir yer tutmaktadır. Kur’an’ın bilhassa muhafızı da hafızlarıdır. Hafız aynı zamanda Türkçede koruyucu anlamındadır. Bugün burada Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanlığı tarafından Türkiye çapında organize edilen ve elemeleri yapılan hafızlık müsabakasının sonucusunu hep beraber izleyeceğiz. 10 hafızımız, tüm Türkiye’den seçilmiş hafızlardır. Rabim sayılarını arttırsın. Allah bizleri Kur’an’ı doğru anlayanlardan, doğru anlatanlardan ve doğru yaşayanlardan eylesin inşallah” dedi.

Yarışma için Türkiye’den 950 başvuru oldu

Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin ise, yarışma ile ilgili olarak, “Bu yarışmanın uluslararası anlamda ilk defa yapılıyor.Bu yıl ilk defa ulusal düzeyde, Kur’an’ı güzel okuma ve hafızlık yarışması düzenledik. 15 yıldan bu yana hafızlık ve Kur’an’ı güzel okuma yarışmaları düzenleniyordu. Ama bu yıl farklı bir proje ile diğer illerdeki kardeşlerimizi de yarışmaya dâhil ettik. Türkiye genelinden 950 kişi müracaat etti. Bu yarışmacıları 10 bölgede yarıştırdık buradan da en yüksek puan alan 30 kişiyi de yarı finalde yarıştırdık. Şimdi de geriye kalan 10 kişiyi şu an final için buraya getirdik. Bu yarışmaların amacı, Kur’an-ı ezberlemeye teşvik ve uluslararası alanda Türkiye’yi temsil edecek kardeşlerimizi belirlemektir” diye konuştu.

Programda kısa bir konuşma yapan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Kur’an-ı Kerim’in Müslümanlar üzerindeki önemine değinerek Hafızlık konusunda Türkiye’de çalışmaların devam edeceğini söyledi.

Hafızlık yarışmasının sonunda birincisi  seçilen Orhan Güngör,  İLKHA muhabirine  duygularını dile getirerek,  “Öncelikle benim buraya gelmemi sağlayan hocalarıma minnettarım. Genç kardeşlerime hafızlık konusunda sabırlı olmalarını tavsiye ediyor ve çok çalışarak onların da böylesi hayırlı amellere ulaşacaklarını ümit ediyorum.” şeklinde konuştu.

Dereceye giren hafızlara, ödülleri  verildikten sonra program son buldu. (Fikret Kavgalı/Mehmet Ün/Gökhan Düzdaban-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir