• DOLAR 32.412
  • EURO 35.286
  • ALTIN 2324.498
  • ...
Sunni âlimlerden IŞID için ortak çağrı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BAĞDAT-  Irak’ın Basra kentindeki Sünni din alimleri ve aşiret reisleri Basra’yı ve Irak’ın her bir karış toprağını korumak için hazır olduklarını duyurdu.

Basra’daki Ehl-i Irak Kurumu’nun üyelerinden Şeyh Muhamed Balasim, Sünni Vakıf Müdüriyesi’ndeki din âlimleri ile ortaklaşa düzenlediği basın toplantısında, “Basra Sünnileri olarak ülkenin her bir santimini IŞID’a karşı savunmak için harcanan çabaları desteklemeye hazır olduğumuzu ilan ediyoruz” dedi.

Balasim, IŞİD’e karşı savaşmanın şer’i bir görev olduğuna vurgu yaparak, “Safları birleştirelim ve ortak eylemliliği güçlendirelim” dedi.

Safları birleştirmenin ve ortak eylemliliği güçlendirmenin önemine dikkat çeken Balasim, “IŞİD ne Sünnileri ne de Şiileri temsil ediyor. Bu örgüt, mezhebine ve dinine bakmaksızın Irak insanını hedef alıyor” şeklinde konuştu.

Öte yandan bölgedeki önde gelen aşiretlerden Gaim’in reisi Muhyi Mecid Gaim, “IŞİD’in Musul’a veya Irak’ın başka bir bölgesine girmesi bir ecnebi müdahalesi kapsamında okunmalıdır. Nasıl ki ecnebi işgaline karşı direniş sergilendiyse, IŞİD’e karşı da aynı direniş sergilenmeli” ifadelerini kullandı.

Gaim, devamla, “Basra aşiretleri Musul’da yaşananları şiddetle kınamaktadır. Eğer bu tehlike Basra’yı da sararsa mücadele saflarında duracağını ilan etmektedir”  ifadelerine yer verdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir