• DOLAR 32.384
  • EURO 35.072
  • ALTIN 2326.267
  • ...

Musul`un Irak Şam İslam Devleti`nin (IŞİD) kontrolüne geçmesi ve Kerkük`te yaşanan gerginlik nedeniyle petrol sevkiyatının azalması, Erbil çevresindeki benzinliklerde uzun kuyruklara neden oluyor. Erbil merkezinde hayat normal şekilde akarken, kent kırsalındaki benzin istasyonlarının bir çoğu, akaryakıt bulunmaması ya da mevcut istasyonları olası bir krize karşı stokta tutulması nedeniyle kapalı bulunuyor.

Ticari faaliyetlerini sürdüren az sayıdaki benzin istasyonu önünde araç kuyrukları oluşuyor. Akaryakıt istasyonları önünde dakikalarca bekleyen Erbilli vatandaşlar, kent çevresindeki satış noktalarında benzin bulunmamasına tepki gösteriyor.

Öte yandan, Erbil`e birkaç kilometre mesafede kurulan çadır kamplarda ise sığınmacı sayısı artıyor. Hazır Çadır Kampı`na gelen sığınmacı sayısı düne göre 3 kat artarken, sığınmacıların Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) ve Birleşmiş Milletler`in desteğiyle yeme-içme, kişisel hijyen malzemesi gibi ihtiyaçları karşılanmaya devam ediyor. Buna karşın, Erbil`e girişlerine izin verilmeyen ve kent yakınındaki çadır kamplara yönlendirilen Arap sığınmacılardan bir bölümü ise Musul`a dönmeyi tercih ediyor.

AA