• DOLAR 32.335
  • EURO 35.126
  • ALTIN 2306.74
  • ...
İşçiler Vali Yardımcısı Kurteyemez'le görüştü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN -  Van Valiliği önünde sabah saatlerinde oturma eylemi yapan yaklaşık 100’e yakın işçileri temsilen 5 kişi Vali Yardımcısı Ramazan Kurtyemez ile görüştü.

Vali Yardımcısı Ramazan Kurtyemez ile yaklaşık 20 dakika özel görüşen taşeron işçiler, sorun ve sıkıntılarını dile getirerek yetkililerden yardım istedi.

Basına kapalı bir şekilde taşeron işçilerle görüşen Vali Yardımcısı Kurtyemez, daha sonra basın mensuplarını odasına alarak konu ile ilgili kısa bir açıklama yaptı.

“Tek başımıza karar alıcı merci değiliz, sadece aracıyız”

Yapılan görüşme sonrasında basın mensuplarına bilgi veren Vali Yardımcısı Ramazan Kurtyemez, “Biz işçi arkadaşlar ile görüştük. İşlerinin sonlandırılması ile ilgili sorunlarının olduğunu söylediler. Bizden yardım talep ettiler. Bütün işçilerin istediği tek şey işlerine devam etmeleridir. Bizim de bu arkadaşlarımızın gayretle her kurumda görev aldıklarını gittiğimiz her kurumda bizzat şahit olduk. Bizde gelen işçi arkadaşlarımıza, bizim tek başımıza karar alıcı bir merci olmadığımızı, bizim sadece aracı olduğumuzu söyledik. Kendilerinin işlerinin devam edeceği hususunda yardımcı olacağımızı söyledik ve görüşmeye gelen arkadaşlarımız da buna çok olumlu yaklaştılar. Somut olarak işe tekrar başlayacaklar diye bir şey demek yanlış olur, işleri tamamen bitmiştir açıklaması yapmak bizim açımızdan mümkün değildir. Biz gerekli yerlerle görüşüp, durumu tekrar değerlendireceğiz. Karar mercilerle görüşüp insanların sıkıntılarını anlatacağız, karar verici merciler de bunu değerlendirecektirler. Şunu tekrar belirtmek isterim, biz bunların işi tamamen bitmiştir, yâda 15 gün, yâda 30 gün sonra bunlar tekrar işe alınacaktır diye bir şey söyleyemeyiz. Bizim elimizde olan bir şey değildir, biz bu konuda sadece aracıyız.” diye konuştu.

Vali Yardımcısı Ramazan Kurtyemez’le görüşen ve taşeron işçiler adına bir açıklama yapana Van Yararına Çalışma Derneği Başkanı Ethem Altın, Vali Yardımcısı Kurtyemez’in eylemi bırakın önerisinde bulunduğunu söyledi. Altın,  sorunlarına çözüm bulunmadığı takdirde eylemlerinden vazgeçmeyeceklerini belirtti.

“Provakasyonlara mahal vermeyelim”

Valinin programının yoğunluğundan dolayı yardımcısı Ramazan Kurtyemez ile görüştüklerini söyleyen Altın, “Vali yardımcısına 3 yıldır çektiğimiz sıkıntıları, çileleri anlattık. Kendisi de bizi mütevazı bir şekilde dinledi. Vali yardımcısı bize bu sözü verdi: pazartesi günü ilk etapta baş valiyle görüşecek ve kendisi baş valiyle birlikte gerek milletvekilleriyle, gerek bakanlarla görüşmeler yapılacak ve neticesi bize bildirilecek. Vali yardımcısı bize bir ricada bulundu, ‘Bana kalırsa bu eyleminizi sonlandırın, bizde bundan sonra irtibat halinde olacağız, gelişmeleri sizlere aktaracağız’ Biz de kendisine bu sorunumuz bitmeyinceye kadar bu eylemlerimize devam edeceğiz dedik. Van’daki STK’larda ‘sonuna kadar sizin yanınızdayız. Eğer bu mücadeleniz devam ederse biz de katılacağız’ dediler. Birileri bizleri yanlış yerlere sevk edebilir, taşkınlığa sebebiyet verebilir bunun için dikkatli olalım. Bu tür provokasyonlara mahal vermeyelim, bu tür insanları içimize almayalım. İnşallah en kısa sürece istetiğimiz hedefe ulaşırız.” ifadelerini kullandı.

Feqiyé Teyran Parkı’nda oturma eylemlerine devam eden işçiler sorunlarının çözülmeden eylemi bırakmayacaklarını ifade ettiler. (Hacı Yılmaz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir