• DOLAR 32.565
  • EURO 34.884
  • ALTIN 2430.476
  • ...
2 Günde 4 Camiye Sabotaj
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`ın Ergani ilçesinde 2 günde 4 cami yakılmak istendi. Ergani Merkez Site, Camii Kebir ve Hacılar camilerine Perşembe günü aynı saatlerde elektrik panolarını yakmaya teşebbüs eden saldırganlar, camilerden birinin hizmet veremez hale gelmesine neden oldu. Ergani`de yer alan Hacılar Camisi`nde akşam saatlerinde dumanın yükseldiğini gören vatandaşlar camiye akın etti. Yangın olduğunun fark edilmesiyle birlikte vatandaşlar camideki yangını söndürdü. Cami kullanılamaz hale geldi.

Geçtiğimiz Perşembe günü, Site, Kebir ve Hacılar camilerini akşam saatlerinde yakmak isteyen kimliği belirsiz kişiler elektrik panolarını yakarak kontak süsü vermek istedi. Yangınlardan sonra Ergani`deki imamlara camilerin güvenliği konusunda dikkatli olunmaları istendi. Alınan bilgilere göre, olay ilk olarak Ergani Müftülüğü`nün altında bulunan Site Camii`nde meydana geldiği öğrenildi. Elektrik panosunda çıkan yangını cami imamının müdahalesiyle söndürüldüğü kaydedildi.

Ergani Merkez Kebir Camisi`nde yine akşam saatlerinde camideki klimalar yakılmak istendi. Camideki klimalardan biri tamamen zarar görürken buradaki halılarda sabotajdan nasibini aldı. Görgü şahitleri yangını iki kişinin çıkardığını, ardından camiden kaçtıklarını ifade etti. Olayın gerçekleşmesinin ardından Ergani`deki Dicle yolu üzerinde bulunan Hacılar Camisindeki elektrik panosu yakıldı. Camideki yangını fark eden mahalleli olaya müdahale etti ancak halılar ve klimalar zarar gördü. Kullanılamaz hale gelen cami en az 1 hafta hizmet veremeyecek.

Olaydan bir gün sonra da Cumhuriyet Camisi`nde aynı senaryoyu oynayan saldırganlar elektrik kontağını ateşe vermek istedi. Olayın fark edilmesiyle büyük bir faciadan dönüldü. Sabotaj ihtimali üzerinde durulan camilerde güvenlik kameralarının olmaması faillerin ortaya çıkmasını engelliyor. Güvenlik kamerasının olması saldırganların kimliğinin ortaya çıkmasının yanı sıra camilerde meydana gelen hırsızlıkların da önüne geçiyor. Vatandaşlar camilerdeki güvenliğin arttırılmasını ve camilerin daha güvenli hale getirilmesini istiyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir