• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Silvan'da yılsonu sergisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR – Silvan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından 2013-2014 yılsonu sergisi düzenlendi. Düzenlenen sergiye kurum amirleri vatandaşlar ve STK temsilcileri katıldı. Öğretici ve kursiyerlerin el emeği göz nuru düzenlemiş olduğu eserlerin açılışını İlçe Milli Eğitim Müdürü Seyithan Erboğa yaptı.  Sergide; seramik ve cam süsleme, ipek halılar, elbiseler, takılar ve resimler sergilendi.

Silvan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mesut Topçuoğlu açılış konuşmasında; “Bilindiği üzere dünya genelinde Bilişim ve Teknoloji alanındaki hızlı gelişme her alanda olduğu gibi yaygın eğitim alanında da büyük etki yaratmakta, her geçen gün yeni kurs türleri ve yeni meslek alanları doğmasına neden olmaktadır. Bilgi toplumu yönünden bu hızlı değişim milli eğitimi kalite ve verimliliğe zorlayan etkiler yaratmakta, kendi insan gücünü, eğitim, üretim, tüketim anlayışını da beraberinde getirmekte, bireyin ve toplumun değişimlere hazırlanması ve uyumlarının sağlanması için önlem alınmasını kaçınılmaz kılmıştır.” dedi.

2013-2014 Eğitim-Öğretim yılında kamu kurum ve kuruluşlarıyla işbirliği halinde kurslar açtıklarını belirterek, “Aile Destek Merkezlerinde, Çatom’ da İlçe Jandarma Komutanlığında, Cezaevinde, Belediyede, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde, Gençlik ve Spor Müdürlüğünde, İlk, orta ve lise bünyelerinde; Giyim, El sanatları, Kuaförlük, Ahşap süsleme, Müzik, İngilizce, Drama, Biçer-Döver, Arapça, Sürü Yönetimi elemanı, Atletizm, Badminton, Basketbol, Futbol, Okçuluk, Besyo hazırlık, Step, Aerobik, Halk oyunları, Çocuk oyunları, Voleybol, Muhasebe, Manikür, Pedikür, Halıcılık, Kalorifer Ateşçiliği, Doğalgaz Ateşçiliği, Ortaokul ve Liselerde destekleyici kurslar olmak üzere 288 kurs açılmış olup bu kurslarda 2 bin 336 erkek, 3 bin 80 bayan olmak üzere toplam 5 bin 416 kursiyer yararlanmıştır. Halen kurslarımız devam etmektedir.”şeklinde konuştu.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir