• DOLAR 32.51
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2425.024
  • ...
BİK müdürlerinden Gazeteciler Cemiyetine ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN – Basın İlan Kurumu (BİK) 2014 Yılı 2. Dönem Toplantısı’nın aralarında Batman, Ankara Bursa ve Eskişehir BİK Şube Müdürlerinin olduğu bir grup BİK çalışanları, Mardin Gazeteci ve Yazarlar Cemiyetini ziyaret ettiler.

      

Cemiyet Binası’nda Mardin’deki yerel ve ulusal gazetelerin temsilci ve muhabirleri ile bir araya gelen BİK heyetinde Eskişehir Şube Müdürü Celal Güneş, Batman Şube Müdürü Mehmet Gönenç, Ankara Şube Müdürü Yezdan Uğurlu, Bursa Şube Müdürü Habil Tecimen, Çorum Şube Müdürü Osman Bolluk, Kastamonu Şube Müdürü Yaşar Kuru ve Ordu Basın İlan Kurumu Şube Müdürü Çetin Oranlı yer aldı.

BİK Genel Müdürü Mehmet Atalay’ın Mardin programında Gazeteci ve Yazarlar Cemiyetine yapacağı ziyareti yapamaması üzerine cemiyeti ziyaret eden BİK Heyetini Dernek Başkanı Nezir Güneş ve gazeteciler karşıladı.

Mardin’deki yerel gazeteler hakkında Güneş’ten bilgi alan BİK Şube Müdürleri, cemiyette hazır bulunan gazetecilerle uzun süre sohbet ettiler. Görüşmede ayrıca bölgede devam eden çözüm süreci hakkında BİK Şube Müdürleri ve Mardin’de görev yapan gazeteciler görüş alışverişinde bulundular.

Amacımız gazeteleri güçlendirmek

Ankara Şube Müdürü Yezdan Uğurlu da Mardin’de yapılan program ve BİK hakkında bilgiler vererek, “Bizim amacımız gazeteleri, gazetecileri kontrol etmek değil. Bizim amacımız, çok sesliliğe katkıda bulunmak, gazetelerin güçlü olmasını sağlamak. Bu sebeple buradayız ve bu sebeple hep yanınızda olacağız. Gazetelerimiz daha iyi kağıtlara basılsın istiyoruz. Ekonomik olarak daha bağımsız olmalarını ve daha iyi habercilik yapmalarını istiyoruz. Bugün gerçekten Mardin’de onu görüyoruz. Mizanpaj olarak da, kâğıt olarak da, baskı olarak da ciddi adımlar atıldığını görüyoruz. Ben inanıyorum ki Mardin’deki gazeteler her gün daha üst seviyeye çıkacaklardır.” diye konuştu.

“Herkes istediğini yazsın”

Batman Şube Müdürü Mehmet Gönenç ise BİK olarak gittikleri illerde tecrübe paylaşımı yaptıklarını belirterek, "Sizin tecrübelerinizi alıyoruz, kendi tecrübemiz ve inandıklarımızla sizi yüreklendirmeye çalışıyoruz ama bunu inanarak söylüyoruz. Ben inanıyorum; Mardin basını her gün daha da güçlenecek. Bir gazetede her görüşten insanın Basın Yayın İlkeleri çerçevesinde özgürce yazabilmesi bizi sevindirir. Buna önem verin. Çünkü en güzel fikirler ve düşünceler, farklı görüşlerin tartışmasından çıkar.” dedi.

“Mehmet Atalay’a anadilde yayın teşekkürü”

Mardin Gazeteci ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Nezir Güneş de bölgede devam çözüm sürecinin önemine dikkat çekerek, “BİK Genel Müdürü Mehmet Atalay’ın gazetelerde kendi anadillerinde yayın yapma imkanı sağlamasından dolayı kendisini tebrik ediyorum. Bu adımlar sürecin önündeki engellerin bir bir kaldırıldığının göstergesidir. Daha önce gazetelerde bir Kürtçe cümle bile yayınlandığımızda hemen savunma vermek zorundayken bugün BİK’in en başındaki ismin gazete yüzölçümünün üçte birini Kürtçe, Arapça ve Süryanice’ye ayırabileceğimiz bilgisini vermesi bizleri ziyadesi ile mutlu etti. Sizlerin aracılığı ile kendisine teşekkür ediyorum.” dedi.

Mardin Gazeteci ve Yazarlar Cemiyeti üyesi Gazeteci/Yazar Faraç Çobanoğlu ise BİK şube müdürlerine bölge halkının talepleri ile çözüm sürecinin bölge halkı nezdinde ne anlama geldiğini örnekler vererek anlattı.

Görüşmede cemiyeti ziyarete gelen Yatırım İzleme Müdürü Hidayet Oğuz ile Çevre ve Şehircilik Müdür Yardımcısı Halil Kösesoy da BİK Şube Müdürleri ile tanışarak bilgi alışverişinde bulundular. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir