• DOLAR 32.568
  • EURO 34.903
  • ALTIN 2429.41
  • ...
"Kürdistan'ın huzurunun bozulmasına asla müsaade etmeyeceğiz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HEWLÊR-  Kürdistan Bölge Başkanlığı'nın resmi sitesi, Bölge Başkanı Mesud Barzani'nin Musul’un IŞID’ın eline geçmesi ile ilgili yayınladığı mesaja yer verdi.  Mesajda Irak'ın bazı bölgelerinde meydana gelen boşlukların Peşmerge tarafından doldurulduğuna dikkat çeken Barzani, Peşmerge güçlerinden dikkatli olmalarını, halkın canı ve malını korumalarını istedi.

Musul ve çevresinde askeri ve güvenlik alanlarında boşluklar oluştuğunu, bölge halkının Peşmergelerin kontrolündeki güvenlikli bölgelere doğru göç etmeye başladığını mesajında belirten Federal Kürdistan Başkanı, Peşmerge güçlerinin, oluşan boşluğu doldurmak, Kürd halkını, bölgede yaşayan dini ve etnik gurupları, kurum ve kuruluşları korumak amacıyla Irak ordusunun boşalttığı üslere yerleştiğini ifade etti.

Kürdistan sınırını, halkın canı ve malını korumak için Peşmerge ve güvenlik güçlerinden dikkatli olmalarını isteyen Federal Kürdistan Barzani, sınırların ihlal edilmesine izin verilmemesi gerektiğini ifade etti.

Barzani mesajının sonunda "Halkımızın emin olmasını isteriz ki, Peşmerge ve güvenlik güçleri, Kürdistan Bölgesi'ndeki huzur ve güvenliğin tehlike altına girmesine asla müsaade etmeyeceklerdir" ifadelerine yer verdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir