• DOLAR 32.511
  • EURO 34.761
  • ALTIN 2495.407
  • ...
LYS maratonunda öğrenciler ter döktü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR -  Üniversite adaylarının katıldığı Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS), Sosyal Bilimler Sınavı (LYS-4) bugün sona erdi.

Kimlik ve güvenlik kontrolünün ardından okullara giriş yapan adaylar saat 10.00'da başlayan sınavda 135 dakika boyunca sosyal bilimler sorularını yanıtladılar.

Okul önlerine çocuklarına destek amacıyla gelen bazı velilerin ise okul bahçesinde dua edip Kuran-ı Kerim okudukları gözlendi.

Sınav sonrası İlke Haber Ajansı muhabirine konuşan üniversite adayları, soruların kolay olduğunu ve sınavda zorlanmadıklarını aktardılar.

Sınavın iyi geçtiğini söyleyen adaylardan Sinan Biter, “Sınav güzeldi. İlk başlarda heyecan vardı ama sonradan geçti. Kim emek vermişse inşallah boşa gitmez.” dedi.

Heyecandan gece uyuyamadığını aktaran adaylardan Şükran Sevim ise, “Ben sözelciyim. Bugün Sosyal Bilimler sınavına girdim. Çok heyecanlıydım. Heyecandan dolayı gece uyuyamadım. Sınavda genel itibariyle zorlanmadım.” ifadelerini kullandı.

Felsefe sorularının zorluğundan yakınan Mazlum Yıldırım ise, “Bugün Sosyal Bilimler sınavına girdik.  Tarih ile Coğrafya dersinin soruları kolaydı ama Felsefe sorularında zorlandım. Süre sıkıntım olmadı.” dedi.

Son olarak Ammar Bayram da, “Heyecanım pek yoktu. Sınavım orta geçti. Herhangi bir sorun aksilik yaşanmadı.” şeklinde konuştu. (M.Zeki Aygur / Ali Adıyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir